sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Valkosuklaa Mud Cake

Kokeilin testimielessä Fazerin mud cake ohjetta valkosuklaasta. Kakusta tuli ihan hyvä, mutta jotain pientä lisää se olisi kaivannut. Valkosuklaan maku ei ollut niin kovin voimakas kakussa. Valkosuklaata voisi ehkä laittaa enemmän tai sitten voisi lisätä taikinaan vaniljasokeria tai vaikka hieman sitruunamehua... Kakun lisukkeena voisi tarjoilla mansikoita tai mustikoita ja vaniljajäätelöä.



perjantai 28. syyskuuta 2012

Fresh home

Tilasin taannoin PartyLite kutsuilta Fresh home huonetuoksun. Mukana tuli tuoksupullo sekä ruokonippu. Valitsin tuoksuksi Greener Grass, joka on tarkoitettu raikastamaan olohuonetta. Tuoksu on mielestäni raikas ja samalla hieman makea. Esitteen mukaan tuoksu sisältää kasteenraikkaita vihreitä lehtiä sekä metsä kukkien pehmeyttä. Itse laitoin tämän tuoksun eteiseen. Somistepullo minulla olikin jo ennestään. Tikkujen määrällä voi säädellä tuoksun voimakkuutta.



keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Palmikkosukat

Eilen sain uudet ihanat palmikkovillasukat mummoltani. Hän oli neulonut samanlaiset myös tyttärelleni. Näille on varmasti paljon käyttöä tulevan talven aikana. Lanka on Novitan Seitsemän veljestä.








Olen etsinyt itselleni syksyksi kenkiä; haluaisin tavalliset ja arkiset, korottomat kengät. Jonkin verran olen kenkäkaupoissa kierrellyt, mutta oikeanlaisia ei ole vielä löytynyt. Todella paljon on ollut tarjolla nättejä syyskenkiä, mutta kaikissa on ollut korko.

Selaillessani H&M:n nettisivuja poikkesin myös kenkäosaston puolelle ja kuinka ollakaan, siellä oli sen tyyliset kengät mitä olin etsinyt. Tosin minulla ei ole kokemusta H&M:n kengistä kovinkaan paljon, joten en usko niiden olevan kovinkaan laadukkaat (materiaali 100% tekonahkaa ja hinta 29,95€). Ajattelin kuintekin, että voisin kengät laittaa tilaukseen ja antaa niille edes mahdollisuuden. Mielestäni uudet palmikkosukkani kävisi mainiosti näiden kenkien kanssa.



tiistai 25. syyskuuta 2012

Lämmikettä syksyyn

Nyt on taas se aika vuodesta kun pitää kaivaa kaapin perukoilta lämpimät asusteet. Tässä on minun viime keväänä neulomani kauluri ja panta. Näille on varmasti taas käyttöä. Panta on tehty omalla ohjeella ja kauluri on tehty tätä ohjetta apuna käyttäen. Kauluri jäi hieman liian kapeaksi, joten voi olla että se päätyy jälleen keräksi. Lanka: Novita Crystal




maanantai 24. syyskuuta 2012

Olohuoneen lamppu

Meillä ei ole ollut koko kesänä olohuoneessa lamppua. Nyt syksyn tullen sitä on todella alkanut tarvitsemaan. Paljon olen lamppuja "silläsilmällä" viime aikoina katsellut, mutta mikään ei oikein ole tuntunut siltä oikealta. Haaveena olisi suuri kristalliplafondi jonka näimme Kruunukalusteessa, mutta hinta ei oikein miellyttänyt eikä "halpaa kopiota" ole vielä löytynyt...

Viime viikolla ostin Sokokselta simpukkalampun, saman tyylisen joita Tampereen asuntomessuillakin näin muutamassa kohteessa. Se oli riippuvalaisin, toisin kuin olin ajatellu. Pienen tuunauksen jälkeen saimme sen mallattua hyvin olohuoneemme kattoon. Poistimme lampusta korkeudensäätö ketjun, sekä kolme pienmpää ketjua johdon ja valaisin osion väliltä. Näin siitä tuli paljon simppelimmän näköinen ja saimme sen viritettyä korkeammalle kattoon.

Samoihin aikoihin postilaatikkoon kolahti Kaluste10 laatukalustekuvasto 2013. Sitä selaillessani huomasin yhdellä sivulla melkein identtisen valaisimen kuin olohuoneessamme, lampun halkaisijakin oli melkein sama, vain 1cm ero. Kyseessä oli Design Verner Pantonin Fun 10-DM helmiäissimpukka kattovalaisin. Tosin hinta oli "hieman" toinen kuin Sokoksen valaisimessa. Minä maksoin lampusta reilun 100€ kun taas Kaluste10:n esitteessä lampun hinta oli huikeat 1690€. Tässä minulle kelpaa oikein hyvin se "halpa kopio" :) Tosin en ole nähnyt desing valaisinta livenä, joten voihan siinä enemmänkin eroa olla!

Tässä kuvat meidän tuunatusta valaisimesta valoilla ja ilman:



lauantai 22. syyskuuta 2012

Sohvapöytä

Pitkän metsästyksen jälkeen, sain vihdoin käsiini kaapelikelan. Olin ideoinut tekeväni siitä sohvapöydän. Alkujaan kela oli tikkuinen ja täysin raakapuuta. Kela hiottiin ja maalattiin valkoiseksi maalausliikkeessä.

Kelan alle ruuvasimme pyörät, jotta pöytää olisi helpompi liikutella. 

Puolan kohdalle pyöritimme köyttä. Tarkoituksena oli että kissa saisi tästä raapimispuun, mutta eipä se ole sitä vielä kertaakaan raapinut.



Tässä sohvapöytä on valmiina. Kelan halkaisija on 60cm.
Vielä voisi teettää pöydän päälle pyöreän lasin.