sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Syksyn värejä lautasella...

 Tänään kauniina syksyisenä sunnuntai päivänä, meidän keittiössä valmistui lounaaksi keittoa, venäläistä borssikeittoa... Monilla saattaa olla ennakkoluuloja tätä keittoa kohtaan, mutta meille se kyllä maistui todella hyvin. Ohjeita keiton valmistamiseen löytyy monia erilaisia...

Meidän borssikeitto valmistuin näin:

Aineet:
n. 500 g punajuurta
 muutama porkkana
n. 300g valkokaalia
pari sipulia
muutama valkosipulinkynsi
rypsiöljyä kattilan pohjalle
1l lihalientä
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
400g jauhelihaa
suolaa
sokeria
1 rkl etikkaa

Tarjoiluun:
reilusti smetanaa ja suolakurkkua

Kuori punajuuret sekä porkkanat ja suikaloi/raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pilko kaali ja sipulit.

Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä, suuressa kattilassa tai padassa. Lisää lihaliemi, timjami ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Ruskista jauheliha ja lisää keittoon.
 Lisää keittoon myös etikka sekä suolaa ja sokeria maun mukaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä reilu 15 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile smetanan ja suolakurkun kanssa.

Määrät ovat vain viitteellisiä, joten kaikkia ainesosia voi laittaa keittoon oman maun mukaan... Ei muuta kuin ennakkoluulot romukoppaan ja kokeilemaan reseptiä :)

perjantai 27. syyskuuta 2013

Tunnelmallista perjantai-iltaa...

Aivan huippua, kun viikonloppu on aluillaan. Talo on rauhoittunut ja tunnelma sen mukainen. Kynttilöitä ja tunnelmointia, sohvan nurkka ja villasukat...

Jyskistä jokin aika sitten ostettu suuri lyhty on saanut paikkansa Bestå lipaston päältä. Näyttävä lyhty onkin! Hyvin huomaa eron normaalin kynttilän ja GloLiten välillä, lasikulhossa on normaali kynttilä ja lyhdyn sisällä loistaa PartyLiten GloLite, valkolumimarjan tuoksuinen kynttilä. GloLiten erikoisuus onkin siinä, että koko kynttilä valaistuu kokonaan liekistä. Ihan mun lemppari kynttilöitä!

Nautitaan näistä syskyn pimenevistä illoista; kotoillaan, tunnelmoidaan ja pidetään toisista kii <3

Mukavaa ja rauhallista syyskuun viimeistä viikonloppua teille!

torstai 26. syyskuuta 2013

It´s my Speedy

Puolitoistavuotias laukkuni, LV Speedy bandouliére 30, sai kultaiset nimikirjaimet kylkeensä viime perjantaina Helsingin reissulla. Mielestäni kultaisista kirjaimista tuli kaunis yksityiskohta, joka personoi laukkuni. Tykkään!
Innostuin Hot stamping kirjaimista, kun näin Elisabeten kauniin Neverfullin kirjaimilla. Kiitos vain vinkistä Elisabete :) 
Kirjaimien painatus kesti noin 10 min ja oli täysin ilmaista... Odotellessa olikin sitten hyvä mahdollisuus (tehdä ostoksia) ihastella liikkeen valikoimaa :)
Olen muuten ollut todella tyytyväinen laukkuvalintaani; silloin kun Speedyä menin ostamaan, pohdiskelin tavallisen ja hihnallisen laukun välillä. Onneksi valitsin hihnallisen version, sillä rattaiden/lasten kanssa liikkuessa on hyvä, kun kädet ovat vapaana. Muutenkin olkahihna tekee laukusta monikäyttöisemmän, usein tulee käytettyä laukkua myös ilman hihnaa.

Laukun kokokin on ollut juuri täydellinen minun tarpeisiini, kaikki oleellinen mahtuu laukkuun. Olenpa kerran saanut mahdutettua sinne yönyli tavaratkin... Jos mietit Speedyn hankintaa, niin 30cm on erittäin hyvä koko, voin suositella lämpimästi :) 

tiistai 24. syyskuuta 2013

Vielä Habitaresta

 Tässä vielä muutama kuva Habitare messuilta. Harmittaa hieman, että joitain osastoja jäi kiertämättä, esim. Balmuir, mutta erityisen tyytyväinen olen siitä, että saimme neuvoja ja vahvistusta valintoihimme omaa keittiöremonttia ajatellen.

Ammattilaisia, neuvoja sekä vinkkejä värivalintoihin.

Keittiöitä, inspiraatiota ja uutuuksia...



Kodinkoneita ... Olen todella tyytyväinen, että näimme kaikki kodinkoneet, mitä olemme uuteen keittiöömme valinneet. Ja täytyy kyllä sanoa, että se vahvisti vain tunnetta siitä, että olemme tehneet oikeat valinnat :)

Ylellisyyttä, laatua ja pehmeyttä...

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Habitare 2013...

Olipa mahtava viikonloppu ja perjantai aivan huippupäivä kaikinpuolin! Olo on, kuin olisi pienellä lomalla ollut :) Habitaren visiitillä hurahti monta tuntia, paljon oli nähtävää ja varmasti paljon jäi myös näkemättäkin! Helposti siellä olisi toisenkin päivän viettänyt! Napsin joitakin valokuvia messujen antimista. Kaikkia osastoja ei toisaan kierretty, mutta kuvia riittää varmasti myös toisee postaukseen.

 Unikulman osastolla tulikin vietettyä tovi ja ostoksiakin tuli tehtyä. Tyyny pitäisi uusia kuulemma 2-3 vuoden välein... 
 Neulotut tyynynpäälliset on kyllä ihanat, kuinkahan paksuilla puikoilla tuollaiset pitäisi tehdä?

Kauniita asioita!

Muotoilua ja kaunista puupintaa...

 Tuoretta! Tällaiseen keksintöön en ole aiemmin törmännyt. Tuoreeseen sitruunaan tai limeen laitettava sumutin :) Säilyy jääkaapissa jopa viikon!

Marokkoa... Minä voisin kyllä kotiuttaa Marokko tyylisen rahin, mutta soraääniä tuli heti... 

Tikkurilan osastolla tuli vietettyä myös tovi; osastolta löytyi mm. inspiroivia ideoita, ammattitaitoinen henkilökunta ja kuohria :) Sainkin hieman opastusta keittiön seinän uuden värin valintaan, mitä TÄÄLLÄ pohdiskelin...


"Paperikassi"... Yksi suosikkini piensisustuksen joukossa olivat nämä hauskat muoviset "paperikassit"; Surplus systemsin valmistamat monikäyttöiset boksit, niitä oli montaa eri väriä ja kokoa :) tällainen lähti meidänkin matkaan tuliaiseksi.  

Käytännöllisyyttä ja designia by Normann Copenhagen...

Klassikoita ja valoa...

torstai 19. syyskuuta 2013

Huomenna Habitare

Huomenna olisi tarkoitus kääntää auton nokka kohti Helsinkiä ja Habitare messuja. Olen todella innoissani 
menossa messuille, olenkin vuonna halunnut sinne mennä. Onneksi minulla oli kerrankin arpaonnea ja voitin liput kahdelle. Tätä tilaisuutta ei voi hukata!

Messujen ajoitus on kyllä meille täydellinen, koska tulossa on keittiöremontti ja muutakin pientä pintaremonttia pitäisi tehdä. Toivonkin saavani messuilta uusia ideoita ja inspiraatiota sisustukseen.

Mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Diy: easy beanie

Jotain minäkin olen saanut valmiiksi, nimittäin puuvillaisen pipon syksylle. Pipossa on kiva rullareuna.
Pipo oli todella helppo neuloa: loin sopivan määrän silmukoita, muistaakseni noin 90, pyöröpuikoille nro 5 ja neuloin tasona aina oikeaa, niin kauan, kun pipo oli sopivan korkuinen. Sitten vain päättely parilla kierroksella; aina kaksi yhteen oikein ja lopuksi vedin langan silmukoiden läpi. Käyttämäni langan merkkiä en enää muista, mutta Novitan miami lanka on vastaavaa. 
 Aikaansaamisesta vielä sen verran, että skappelin osat ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa. Vielä pitäisi ottaa lanka ja neula käteen ja yhdistää osat ommellen. Ei olisi kummoinen juttu, mutta jostain kumman syystä en ole sitä saanut aloitettua... Ehkä vielä jonain päivän :)
Kuvan asu on viime perjantailta. Vapaapäivän kunniaksi päälle valikoitui rento ja huoleton asu; uusi pellavapaita sekä biker- takki ja pipo päähän pelastamaan bad hair dayn :)

Takki - H&M
Paita - Cubus
Kengät - Skopunkten
Housut - Pieces
Pipo - DIY

maanantai 16. syyskuuta 2013

Viikonlopusta viikonloppuun...

Siinä hujahti viikonloppu, vaikka se minulla kestikin kolme päivää, niin nopeasti se silti tuntui menevän. Oikein mukava ja leppoisakin viikonloppu oli!

Lauantaina olimme Tampereella; juhlittiin kolme vuotiaan prinsessan syntymäpäiviä <3 Olipa ihana nähdä pitkästä aikaa! Mielellään sitä näkisi hyviä ystäviä useamminkin, mutta arjen kiireet ja välimatka tuovat omat haasteensa...
Tehtiin myös pikainen pyörähdys Tampereen Ikeassa, tosin mitään kovin erikoista sieltä ei mukaan tarttunut, jotain pientä vain. En ollut oikein valmistautunut Ikea käyntiin, joten vähän jäi valjuksi se reissu. Ja lauantai aamupäivästä siellä tuntui olevan "muutama" muukin...
Sunnuntai menikin todella rennosti, ja hyvä niin, koska takana olikin melkoisen kiireinen viikko, joten syytäkin oli hieman pysähtyä ennen alkavaa viikkoa...  

Nyt odotankin jo todella innolla ensi viikonloppua, koska sinne on suunnitelmissa jotain todella kivaa! Voitin nimittäin Blogi Vanilijan arvonnasta liput Habitareen, jee! Kerrankin minulla kävi arpaonni :) Kiitos ja kumarrus vielä Sannalle! Innostuin Habitaresta  ja Helsingin reissusta sen verran paljon, että varasimme samoin tein hotellihuoneen ja tehtiinpä pöytävarauskin jo ravintolaan...  Tiedossa on siis pieni irtiotto arjesta :)
Mukavaa viikon alkua!

perjantai 13. syyskuuta 2013

Värejä ja valinnan vaikeuksia...

Täällä pähkäillään värikarttojen keskellä ja seinille on lätkitty Tikkurilan värilappusia, niitä pieniä... Pitäisi päättää uuteen keittiöön seinän väri... Kokosin tähän muutaman vaihtoehdon, mitä olen mielessäni pyöritellyt. Väriparina on murrettu valkoinen (kalla), jota löytyy jo toiselta seinältä ennestään...  Toisaalta tekisi mieli maalata nuo muutkin seinät, mutta en haluaisi laajentaa remonttia yhtään enempää...
Kokonaisuudessaan meidän uusi keittiö tulee olemaan valkoinen, joten pienen sävyn haluan taustaseinään maalata. En kuitenkaan liian tummaa väriä, jotta tilan yleisilme säilyisi vaaleana, enkä myöskää halua suuria kontrasteja, vaan pehmeän oloisen yleisilmeen... 
Seinä, jolle väri tulee, on iso noin 4x3m ja melko hallitseva osa meidän asuntoa. Seinälle on tulossa muutama valkoinen vaakalinjainen (80 cm) kaappi sekä rosterinen liesituuletin. Valkoisen tason alla on valkoiset laatikostot...  Seinäpintaa jää  tason yläpuolelle paljon näkyviin.  
Samasta tilasta löytyy valkoista huonekaluista ja vaaleita lämpimiä sävyjä, toinen (ikkuna)seinä on maalattu murretulla valkoisella (Kalla) ja muuten seinät on tapetoitu valkoisella hohtavalla tapetilla. 
Oho, näyttääpä värit erilaisilta tässä näytöllä... Pikkulapuilla värit näyttävät niin erilaisilta valosta riippuen... Oma suosikki on tällä hetkellä Mulperi. Saapa nähdä onko väri jokin näistä vai jokin aivan muu. Vinkkaa ihmeessä, jos tiedät hyvän vaalean, lämpimän harmaan sävyn... Sellainen olisi hakusessa :) Miksi tälläisen asian päättäminen voi olla näin hankalaa???

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Linen from Cubus

Kävin eilen illalla kaupungilla pikaisesti katsastamassa, mitä syksy on tuonut tullessaan kauppoihin. Paljon oli tarjolla mustaa, valkoista ja harmaan sävyjä, viininpunaista ja beigeä, eläinkuoseja, nahkaa ja neuleita... En etsinyt mitään sen erityisemmin... Muutama kiva paita lähti kuitenkin mukaan kassan kautta :)  
Ajattelin toisen ostoksistani esitellä myös teille. Löysin nimittäin rennon printti t-paidan Cubukselta. Paita on 100% pellavaa ja hintaa paidalla oli vain 9,90€. Oikea hinta paidalle oli 22,90€. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos vain pellavapaita printillä kiinnostaa, tarjolla oli harmaan lisäksi mustia ja valkoisia t-paitoja erilaisilla printeillä. Tarjouksen voimassaolosta en tosin tiedä.  

I <3 Linen

maanantai 9. syyskuuta 2013

Aina ei onnistu... leivonnan "naked truth"

Kyllä vain, tykkään leipomisesta ja leivonnaisista:) Ihaillen katselen blogien ja lehtien  kauniita ja täydellisen näköisiä herkkuja. Olen itsekin leiponut todella paljon, mutta aina ei vaan onnistu...  

Tykkään
kokeilla silloin tällöin uusia reseptejä, jotkut jäävät suosikeiksi ja jotkut vain kertakokeiluksi... Yksi suosikeista on "maailman paras banaanikakku". Se on todella helppo valmistaa ja oikein hyvän makuinen. Olen valmistanut kakkua kymmeniä kertoja ja ohje on pommin varma, mutta siltikään aina ei vaan onnistu, jokin menee pieleen. 

Tällä kertaa jokin meni pieleen ja pahasti; osa kakusta jäi vuokaan, eikä se meinannut sieltä irrota kuin voima keinoin. Uunikin on pesua vailla, kun osa taikinasta tuli yli reunan...  Lopputulos ei kauneudellaan silmiä hivele, mutta onneksi se ei makuun vaikuttanut! Moni kakku päältä kaunis jne...

Olkoon tämä nyt minun paljastus ja "naked truth" leivonta puolella :)  

Otatko haasteen vastaan?

ps. Kannattaa muuten kokeilla helppoa "maailman parasta banaanikakkua", se hyväksi havaittu monet kerrat :)

lauantai 7. syyskuuta 2013

Hopealusikka puussa arpoo jälleen


Taas on Hopealusikka puussa- blogissa ihana arvonta meneillään, joten käykäähän osallistumassa TÄSTÄ. Minulle kelpaisi kyllä tuo ihana Lexingtonin kulho :)
Arvonta-aikaa on sunnuntaihin 29.9.2013 klo 22.00 saakka.

Aurinkoista lauantaita!

perjantai 6. syyskuuta 2013

Juhla + Arki

Ensimmäinen työviikko on nyt takanapäin... Täytyy sanoa, että fiilis on hyvä, vaikka päivät ovatkin olleet aikataulutettuja aamusta iltaan hyvinkin tehokkaasti. Ensi viikko vaikuttaa samanlaiselta, kalenteriin kertynyt menoa monelle illalle... Onneksi neljän päivän työviikko hieman pehmentää muutosta.

Uusi arki on sujunut mukavasti, jokainen perheenjäsen on sopeutunut uuten rytmiin oikein mallikkaasti. Erityisen ylpeä olen juniorista; hänelle muutos oli suurin ja päivät hoidossa ovat menneet oikein hyvin. Se, jos mikä lohduttaa minua! Ei ole töissä päivän aikana tarvinnut miettiä/murehtia laisinkaan sitä, miten pieni pärjäilee <3
Viime viikonloppuna juhlittiin taas oikein kunnolla, lapsen syntymäpäivän johdosta. Vieraita riitti päivästä pitkälle iltaan ja iloista menoa oli yllinkyllin :)
Taas tuli väsättyä kaikennäköistä herkkua kahvipöytään, makeaa ja suolaista. Itse en ole kakkutikkareita aiemmin tehnyt, mutta nyt innostuin kokeilemaan toffeepopseja. Niihin löysin reseptin jälleen Kinuskikissalta, kuten myös seeprakakun ohjeen:) Täytekakkuun keitin kinuskikuorrutteen kondensoidustamaidosta ja se toimi hyvin. Koostumus oli myös juuri  oikeanlainen kakun päälle (vink vink).

Makoisaa viikonloppua!