sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Lisää herkkuja ja Joulua

Lisää herkkuja siis... sopii minulle :) Työkaverini innoittamana valmistin hieman erilaisia joulutorttuja. Perinteisen luumuhillon sijasta täytteeksi tuli vuohenjuustoa sekä arpikoosimarmelaadia (paiston kestävää), muuten nämä tortut valmistuivat perinteisesti valmiista voitaikinasta. 
Yksi niistä monista heikkouksistani kun sattuu olemaan vuohenjuusto, niin arvata saattaa, että nämä maistuivat minulle oikein hyvin. Vuohejuuston ja makean hillon liitto on vaan niin täydellinen! Suosittelen kokeilemaan näitä helppoja joulutorttuja, jos vaan vuohenjuusto kutkuttaa makuhermoja!

Eilinen päivä pyörähtikin siivoillessa ja kotihommia tehden, tänään valmistellaan joulua ja viimeistellään lahjat (muutama on vielä tekeillä). Sitten onkin vuorossa kauppalapun kirjoittelua ja ruokien sekä leivonnaisten valmistusta, joten puuhaa riittää vielä. Jouluna otetaankin sitten todella rennosti ja nautitaan lasten riemusta, hyvästä ruoasta ja seurasta!
Näissä maisemissa, omalla takapihalla omenapuun juurella, nappasin lapsista joulukorttikuvan. Näiden joulukuvien kera haluankin jo nyt toivottaa teille
 rauhallista ja ihanaa joulunaikaa!

perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluinen rocky road



Ihastuin rocky roadeihin, kun olen niihin tässä talven aikana muutaman kerran retkahtanut työpaikkaruokalassa lounaan yhteydessä. Kivan jouluisen maun näihin herkkuihin antaa pipari. Päätin kokeilla myös itse niiden tekemistä. Sen ihmeemmin en ohjeita selaillut, vaan valmistin jouluiset rocky roadid näistä aineksista:

 130g tummaa suklaata (Panda)
 200g maitosuklaata (Fazer)
mini vaahtokarkkeja
macadamia pähkinöitä
pipareita
pätkiksiä

Sulatin suklaat, murensin piparit ja pähkinät sekä pilkoin pätkikset. Muffinivuokien pohjalle laitoin kerroksen sulaa suklaata, siihen päälle vaahtokarkkeja, pipria ja pähkinää, sitten taas kerros sulaa suklaata ja päälle vielä vaahtokarkkeja ja pätkistä. Lopuksi laitoin "leivokset" jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. 

Näihin herkkuihin voi käyttää aineksia oman maun mukaan esim. ranskanpastilleja, kuivattuja hedelmiä, erilaisia pähkinöitä, keksejä, muroja... joten resepti on helposti muokattavissa. 
Helppoa ja hyvää, suosittelen!

perjantai 13. joulukuuta 2013

Vanhassa Pappilassa

Viime viikonvaihde vietettiin perheen ja lähimpien sukulaisten kanssa vanhassa Pappilasssa. Pappila on tunnelmallinen vanha rakennus maaseudun rauhassa. Suuret huoneet, korkea katto sekä kakluunit huoneissa huokuivat vanhanajan tunnelmaa. Rakennuksen historiasta muistuttaa kolme sisäänkäyntiä, jotka ovat olleet käytössä, kun rakennus on oikeasti ollut Pappila.

 Viikonlopun teemana oli yhdessä oleminen, rentoilu sekä hyvä ruoka. Ruokaa oli varattu isolle porukalle enemmän kuin tarpeeksi, eikä nälkä päässyt missään vaiheessa yllättämään. Itsenäisyyspäivänä söimme perinteisen jouluaterian laatikoineen ja kinkkuineen. Tietysti myös glögi, juustot, suklaa ja muut jouluiset herkut kuuluivat meidän viikonloppuun.  
 Onneksi tuli otettua puikot mukaan, kun oli hyvää aikaa neuloa. Kohta onkin yksi projekti taas valmis. Mukaan oli pakattu myös askartelutarvikkeita; loistava ajankohta askarrella joulukortteja :) Siinä tuli monen näköistä tuotosta, kun porukalla tehtiin, samalla jaettin hyviä ideoita korttien tekemiseen. Tänä vuonna minäkin olin ajoissa korttien kanssa, jes!
 Nämä perheen ja suvun yhteiset hetket ovat nykyään niin harvassa, joten siinä mielessä ainutlaatuinen viikonloppu. Ihanaa, rauhallista ja kiiretöntä tekemistä ja ennen kaikkea joulufiilis, nuo kolme päivää olivat mahtava katkos arkeen ennen joulua!

Nyt suuntaan katseen jo uuteen viikonloppuun ja uusiin kujeisiin :)
Toivotankin teille oikein mukavaa ja rauhallista viikonloppua!

perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Heippa hei! Meidän perhe suuntaa tänään maalle viettämään viikonloppua ja juhlistamaan itsenäistä Suomea. Ihanaa katkaista kiireinen arki täysin ja heittää vapaalle, nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta sekä olla vaan, tekemättä mitään sen kummempaa. 

Täällä blogin puolella onkin viime aikoina ollut hieman hiljaista... Elämän tilanne on tällä hetkellä sen verran hektinen, ettei aikaa riitä kaikkeen mihin haluaisi. Kalenteria kun vilkaisee näyttää siltä, että sama vauhti jatkuu vielä tovin.

 Varmaan olette ihmetelleet, että missä viipyy kuvat meidän uudesta keittiöstä. Tulossa on, kunhan vain saisi napattua kuvat valosan aikaan. Vielä hieman tavarat etsivät uusia paikkojaan, mutta eiköhän ne kipot ja kupit jossain vaiheessa oikean paikkansa löydä. Remontin aikataulu venyi aikalailla ja muutama mutkakin oli matkassa mukana, mutta nyt ollaan voiton puolella ja voi huokaista helpotuksesta. 
Laitanpa tänne vielä uudestaan kuvan näistä ihanista hyasinteistä ja valoilmiöstä :) Näissä kukissa on kyllä voimakas tuoksu, mutta niin jouluinen.

Ihanaa viikonloppua!