maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pioni

Siinä se nyt on, niin herkkänä ja hentona, sateesta pelastettuna, minun puutarhani ylpeys, tämän kesän pionisato, yksi ainoa kukkanen. 
Eilen mietin, että raaskisinko poimia tuon pihamme ainoa kukan maljakkoon, ja siinä se nyt maljakossa nököttää. En halunnut sitä tuonne sateeseenkaan jättää, enemmän siitä on iloa meille täällä sisällä. Tämä on tosiaan ainoa kukinto minun vuosi sitten keväällä istuttamistani pioneista. Yhteensä viisi taimea istutin ja kaikki ovat vielä elossa, toivottavasti ensi vuonna kukintoja olisi muissakin taimissa. 
Tosin, en ole hoitanut/lannoittanut istutuksia ollenkaan. Osaisiko joku kertoa pionien kasvattamisesta, mieluusti ottaisin vinkkejä hoito-ohjeista vastaan. Nättihän se on, mutta kovin pieni...

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lauantaina laineilla

Rento viikonloppu takana ja akut on ladattuina tulevaan viikkoon, joka tulee olemaan kiireinen töiden puolesta. Viikonloppuun mahtuikin monta kivaa juttua, on käyty luontopolulla, retkeilty, syötetty sorsia, veneilty, syöty jätskiä, herneitä ja mansikoita sekä vaan oltu, just niin kuin pitääkin.
Lauantaina heti aamusta pakattiin eväät ja suunnattiin veneellä läheiseen pikku saareen retkelle. Kävelimme saaren pikku polkuja ja samalla kerättiin pienen miehen kanssa keppejä ja oksia nuotioon. Sain kuin sainkin pienen tulen tehtyä, pitääkin muistaa ottaa seuraavalla kerralla myös makkaraa mukaan evääksi nuotiossa paistettavaksi.

Viikonlopun teema tuntuikin olevan luonto... Tänään suuntasimme Tourujoen varteen luontopolulle, joka on luonnonsuojelualuetta. Reitti on suht helppokulkuinen ja matkan varrella on paljon ihmeteltävää. Varsinkin valkoharmaat "seitti"puut, joita on nähty siellä sun täällä, ovat herättäneet paljon ihmetystä...
Ihanaa, kun saatiin nauttia auringon säteistä edes vähän. Vaikka ei niin kovin lämmin ollutkaan, niin mukavasti se antoi virtaa. Tänä viikonloppuna on saanut todeta sen, että paljon on kivoja paikkoja tässä ihan lähelläkin, missä ei ole aiemmin tullut käytyä. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan...

Mukavaa viikonalkua!

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Haaveilua...

Pikkuhiljaa alkaa olla lomalla hankittu flunssa selätetty. Olimme juhannusviikon reissussa, eikä hellevaatteille ollut tosiaan tarvetta. Tosin matkakohteet olivat Tallinna - Helsinki - Naantali, joten kovin etelässä ei oltu. Nyt haaveilenkin ihan tosissaan auringosta ja lämmöstä.
 Nappasin R-Kioskilla käydessäni pitkästä aikaa matkatoimistojen esitteitä mukaan, eikä niiden selailu ainakaan helpottanut yhtään matkakuumetta. Mukavasti tuntuu valikoimaa olevan pakettimatkoissa, ja taas sitä huomaa miten monta paikkaa onkaan minne haluaisi matkustaa... Kroatia, Espanja, Thaimaa, Karibia, mitä näitä nyt on...
Pari viimeisintä reissua onkin tehty täysin omatoimisesti, mutta mikä ettei, voisi seuraavalla kerralla valita pakettimatkankin. Molemmissa on puolensa. Tosin tämä minun matkailu on tällä erää vain haaveilua, sillä kesälomaan on vielä aikaa kuukausi, eikä Helsinkiä pidemmälle ole suunnitteilla lähteä. Intiaanikesää odotellessa...

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Juhannus Naantalissa

Meidän perhe vietti juhannuksen Naantalissa. Aurinko paistoi, mutta ilma oli kylmä ja tuulinen. Nyt sitten täällä ollaankin flunssan kourissa, onneksi muu perhe säästyi vilustumiselta. Ei tullut pakattua pipoja ja käsineitä mukaan, niille todella olisi ollut käyttöä. 

 Olemme viettäneet muutaman kerran aiemminkin juhannuksen Naantalissa, paikka onkin oikein kaunis kesäkaupunki. Satama-alue on varsin viehättävä; rantakadulta löytyy monta kivaa ravintolaa terasseineen. Tykkäsin kovasti Naantalin Kaivohuoneen terassista, palvelu oli hyvää ja lapsille oli mukava leikkipaikka, eikä ruoan maussakaan valittamista ollut. Myös Naantalin vanha kaupunki on käymisen arvoinen paikka.
Yövyimme Naantali Spassa, joka on kävelymatkan päässä satama-alueesta. Rannan kävelytie hotellilta vie suoraan satamaan ja vanhaan kaupunkiin ja tietysti Muumimaailman porttikin on matkan varrella. Merimaisemia ja upeita veneitä tuli kyllä ihailtua pitkin matkaa.
Pääpaino Naantalin visiitillä oli kuitenkin Muumit, vietimme kaksi päivää Muumimaailmassa. Molemmat lapset viihtyivät hyvin, vaikkakin jotkut asiat olivat pienemmälle, kohta kolme vuotiaalle, hieman pelottavia. Rohkeasti hän kuitenkin muumeja halaili. 
Saatiin pariksi päiväksi ystäväperhe seuraksi viettämään juhannusta. Äidit pääsi pikästä aikaa vaihtamaan kuulumisia ja viettämään laatuaikaa yhdessä, näitä hetkiä osaan kyllä nykyään arvostaa.

torstai 12. kesäkuuta 2014

Jyväskylän asuntomessut: Talo Luck

Toinen omakotitalo kohde Äijälänrannan asuntomessualueella, jota pääsimme ennakkoon katselemaan oli talo Luck. Talo Luck sijaitsee Freesiatiellä ja on rakennettu messualueen halutuimmalle tontille. Tästä talosta ei voi käyttää sanaa tavallinen, sillä se on kaikkea muuta. 

 Taloa on rakennettu päämäärätietoisesti ja tinkimättömästi. Rakennustyyli on minimalistinen ja se näkyy talossa kautta linjan; materiaali valinnoista väreihin. Moderni atrium-talo on päältä täysin musta ja sisältä täysin valkoinen. Yksi talon erikoisuuksista on listattomuus. 

Atrium talon suojaisa sisäpiha avautuu suoraan Jyväsjärven suuntaan, kauniiseen metsämäiseen maisemaan. Olohuoneen suuret lasiovet tuovat luonnon lähes sisälle saakka. 

Talon ulkosivu asettuu lähelle tontin reunaa, joten ns. etupihaa ei juurikaan jääSe tarkoittaa sitä, ettei lumitöitä juurikaan tarvitse talvisaikaan tehdä. Sori, kun niistä muistuttelen näin kesällä, mutta se vaan on mielestäni niin nerokas ratkaisu. 
Kierrätys ja kestävyys ovat tärkeitä arvoja talon rakentaja pariskunnalle. Talon sisustus on lähes tulkoon kokonaan kierrätettyä. Sisustusta on haalittu niin  roskalavoilta kuin nettikirppareiltakin. Tässä kohteessa voi todeta sen, että kierrättämisen pystyy todella toteuttamaan tyylistä tinkimättä. 
Kauttaaltaan valkoiset pinnat yhdistettynä kirkkaisiin väreihin toimii todella! Talossa on kaksi osaa, päärakennus sekä saunarakennus. Päärakennukseessa sisustuksen väreinä valkoisen ohella on punainen, oranssi ja sininen. Saunarakennusta/takkahuonetta tehostaa musta ja keltainen.
Talo Luck on innovatiivinen ja uudenlainen koti, jossa minimalistinen tyyli ja kierrätys on toteutettu taidokkaasti! Lisää talosta ja sen rakentamisen vaiheista voi lukea rakentajien omasta blogista täältä.

Suosittele poikkeamaan Freesiatien päässä, kun messuilla vierailette.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Orange is the new Black

Orange is the New Black Season 2 Poster

Tänään julkistetaan suositun sarjan Orange is the new Blackin toinen tuotantokausi Netflixissä. Viime kesänä tulikin tapitettua ensimmäinen totantokausi melko intensiivisesti, joten toista tuotantokautta en halua missata.

Illalla, kun talo hiljenee, niin tiedän, kyllä mitä meidän televisiosta tulee :) Käteen vielä lasillinen viileää valkkaria, niin eiköhän se viikonloppu siitä leppoisasti starttaa...  

Onko siellä muita, jotka meinaa tänään katsoa Netflixiä?

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Jyväskylän asuntomessut: Deko 159

Pääsin ennakkoon kurkkaamaan Jyväskylän asuntomessujen muutamaan kohteeseen Keski-Suomen sisustusbloggaajien kanssa. Meitä olikin aikamoinen joukko innostuneita bloggaajia liikenteessä:
KotvasiaLittlebigthingsSisustuskärpänenTalosanomatPiipadooKiveä ja unelmiaTarinoita SatumaastaWay of passing time, Modernisti Kodikas, Minishow, Projektila, VillaILONACasa Volmari sekä Valkoinen soihtu.

Deko 159-talo löytyy messualueen Daaliatieltä. Taloa emännöi ihastuttava Henna, hän kirjoittelee blogia talon rakentamisesta ja sisustamisesta täällä. Oli todella mielenkiintoista kuulla messurakentamisesta suoraan rakentajalta itseltään.
 Deko 159- talo on yksitasoinen lapsiperheen koti. Talon pohjaratkaisu on käytännöllinen ja avara, kaikissa huoneissa on suuret ikkunat valoa antamassa. Keittiö ja olohuone ovat yhtä isoa tilaa, jossa tilanjakajana toimii valkoinen takka. Toiminnot löytyvät talon päädyistä, oleskelutilan toisella puolella on makuuhuonet ja toiselta puolelta löytyvät kodinhoito- ja saunatilat.
Sisustus on Ilona Koposen käsialaa. Sisustuksen teema on Modern Happy Chic, jossa pastelliset herkku sävyt ja valkoinen on yhdistetty sulavasti toisiinsa. Lähtökohtana sisustukselle onkin ollut, kuinka värikäs valkoisesta saadaan. Tuotevalinnoissa on suosittu Suomalaista suunnittelua.

Perheen pienimpien huoneet on sisustettu myös samaa temaa käyttäen. Ihanat tyttömäiset värit löytyvät molempien neitokaisten huoneista.
Kirsikkana kakun päällä on jokaisen pienen tytön unelma; pihan ihastuttava leikkimökki pienine kodintarvikkeineen. Mökissä on hauska ruohokatto. Pikkuinen prinsessojen valtakunta on sisustettu herkullisilla väreillä ja sisustuksessa on käytetty paljon kierrätettyjä elementtejä. Villa Daalian katossa komeilee, mikäs mukaan, kuin kristallikruunu :)

Lisää kuvia Deko-159 talosta voi käydä kurkkimassa Dekotalojen galleriasta  ja talon voit nähdä Jyväskylän asuntomessuilla.

Jyväskylän asuntomessut järjestetään Äijälänrannassa 11.7-10.8.2014.
Tästä pääset messujen sivuille. Itse odotan jo innolla messujen alkua! Meinasitko sinä tulla poikkeamaan Jyväskylän asuntomessuilla?