tiistai 28. lokakuuta 2014

Turistina Tukholmassa

Meidän perhe matkusti syyslomalla Tukholmaan. Siinä taas yksi ihana paikka lähellä, missä on tullut käytyä aivan liian harvoin; kansainvälinen tunnelma,vanhan kaupungin tunnelmalliset kadut ja putiikit, kauniit rakennukset, viihtyisät kahvilat ja ravintolat sekä paljon muuta nähtävää... Ja niin lyhyen lennon päässä meistä.
Varsinaisia turisteja olimmekin, sillä ostimme Tukholma-kortit ja kiertelimme nähtävyyksiä ristiin rastiin. Tällä kertaa jäi ne mielenkiintoiset ja ihanat sisustuskaupat kiertämättä, ehkä joku toinen kerta ja toisella kokoonpanolla. 
Kolmen päivän aikana kerettiin yllättävän paljon, tosin rennolla meiningillä mentiin. Itseasiassa tuo Tukholma-kortti oli hyvä hankinta, koska sillä pääsimme kulkemaan kätevästi metrolla, raitiovaunulla sekä junalla, lisäksi kortilla pääsi kaikkiin nähtävyyksiin ilman erillistä maksua.

Säät ei niinkään suosinut meidän vierailua, joka päivä oli pilvistä ja taisi sataakin, mutta onneksi tähän oli varauduttu. Lasten mieleen oli erityisesti Junibacken sekä Skansenin akvaario ja apinat. Voin vaan kuvitella miten ihana olisi kiertää tuo Skansenin alue kauniina kesäpäivänä. Junibakenissa ollaan käyty useamman kerran, mutta aina se vaan on yhtä ihana. 
Ihan vahingossa päädyttiin aivan ihanaan tapas ravintolaan, jonka nimeä en nyt millään enää muista... Djurgårdenissa kuitenkin. Siellä sitten vierähtikin muutama tunti kuin siivillä. Miniburgeri tonnikalapihvillä oli kyllä erinomainen, kuten myös palvelukin. Tuolla alueella on kyllä paljon erilaista nähtävää turisteille (kuten me), löytyy museoita, eläinpuistoa ja huvipuistoa. Vasa museossa mekin kävimme.
Kovasti lasten mieleen oli myös Södertäljessä sijaitseva tiedekeskus Tom Tits Experiment. Paikka on reilun 30km päässä Tukholmasta, sinne matkustimme junalla. Suosittelen käymään lasten kanssa, lisää mielenkiintoisesta paikasta täällä.

Shoppailu puolikin onnistuisi oikein loistavasti Tukholmassa, mutta tällä kertaa keskityimme nähtävyyksiin lasten kanssa. Shoppailureissu ystävän kanssa olisi kyllä mainio juttu, tulisi sitten kierrettyä ne sisustusputiikitkin. Herkkuja kyllä shoppailtiin, lapset saivat karkkikaupasta nameja ja äiti Laduréelta herkkuja:) Tosin yhdessähän nuo kuuluisat pikkuleivät syötiin. Ladureé löytyy Tukholmasta osoitteesta Grev Turegatan 15, jos sinne mieli halajaa :) Ja tietysti visiitti Sephoralle oli tehtävä.

lauantai 11. lokakuuta 2014

Designed by...

...Julia Lundsten
Syksyn mittaan olen etsiskellyt itselleni uusia nilkkureita, olen selaillut nettikauppojen valikoimaa, mutta mitään niin erityistä ei ole löytynyt, että ostoskoriin olisin klikkaillut.
 Ystäväni kautta tutustuin Finskiin, suomalaisen Julia Lundstenin suunnittelemiin kenkiin. Niissä oli sitä jujua, mitä olin kaivannut. Ja niinhän siinä sitten kävi, että minulle on tulossa Lontoosta kengät Finskin tämän talven mallistosta. 
Hauska sattuma oli, kun muutama viikko sitten lueskelin Me Naiset lehteä, siinä sattui olemaan pieni juttu Julia Lundstenista. Onko Finsk sinulle tuttu? Julia on muuten pokannut pari kertaa arvostetun Manolo Blahnikpalkinnon. Täältä löytyy Finskin valikoimaa ja tarina. Laittelen kuvia, kunhan saan kengät itselleni. Pitää vain toivoa, että kokovalinta osuisi oikeaan.


Mukavaa lauantaita!

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tuliaiset metsäretkeltä

Viikonlopun metsäretkeltä löytyi jotain kotiin tuomista. Mättäiltä löytyi syksyn kauniisti värittämiä mustikanvarpuja. Poimittiin niitä juniorin kanssa kotiin maljakkoon. Kauniit varvut pääsivät kuparin väriseen maljakkoon olohuoneen lipaston päälle.