maanantai 18. elokuuta 2014

Ihana omenapiirakka

Mahtava sato tuli meidän pienestä omenapuusta tänä vuonna. Pakkohan sitä oli heti leipoa omenapiirakkaa, kun sato kerättiin. Käytin leivonnassa fariinisokeria perinteisen valkoisen sokerin sijasta. Ohje on helppo ja oikein maistuva.

Pohja:
200 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 kpl munia
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Päälle:
Kuorittuja omenalohkoja 
noin 1 dl fariinisokeria
kanelia oman maun mukaan
mantelilastuja

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voi sokeri seokseen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot taikinaan.
Levitä taikina piirakkavuokaan.

Sekoita omenalohkot, fariinisokeri ja kaneli keskenään.
Lisää seos pohjan päälle. 
Ripottele pinnalle mantelilastuja. 
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 min. 

Tarjoile vaniljajäätelön kera!

lauantai 16. elokuuta 2014

Viikonloppua!

Viimeisiä lomapäiviä viedään, nopeasti on kolme viikkoa kyllä mennyt. Maanantaina alkaa taas arki aikatauluineen... Onneksi takana on kaiken kaikkiaan rentouttava loma. 

Viimeisen lomaviikon iloksi kävin ostamassa kukkakaupasta muutaman neilikan maljakkoon kaunistamaan kotia. 
Neilikat ovat olleet yllättävän kestäviä ja pysyneet hyvinä koko viikon. Taustalla näkyy myös Brion junarata, joka on myös "koristanut" meidän olohuonetta viikon verran... Eihän sitä ole raaskinut purkaa, kun on ollut ahkerassa käytössä joka päivä.
Tänään saan pitkästä aikaa rakkaan ystäväni samaan kaupunkiin ja päästään vaihtamaan kuulumisia ajankanssa, ihan kasvotusten. Juttua kyllä varmasti riittää kun tuntuu, että usemmitein puhelutkin venähtää aina pitkiksi.
Ajatuksena olisi käydä syömässä ravintola Harmoonissa. En ole vielä ravintolan ruokapuoleen tutustunut ja se kiinnostaa kovasti. 

Toukokuussa kävin tutustumassa Harmoonitehtaan sisustukseen Keski-Suomen sisustusbloggareiden kanssa. Paikka on erittäin viehättävä ja rakennusta on entisöity upeasti talon historiaa kunnioittaen. Osa tiloista oli vielä tuolloin remontin alla. Harmoonitehtaan tarinan voi lukea täältä.  

maanantai 11. elokuuta 2014

Lomailua

Illat alkavat hämärtämään, tekee mieli jo tunnelmoida kynttilän valossa,  kaivaa puikot esiin ja neuloa jotain lämmintä syksylle. Vaikka kesä on ollut ihana ja helteinen, niin jossain mielen syövereissä jo kaipaan syksyä, sitä että saa pukeutua lämpimään neuleeseen ja sujauttaa villasukat jalkaan....
No no, eipä kuitenkaan mennä asioiden edelle, vaan nautitaan vielä loppukesän lämmöstä ja auringosta, kun sitä on vielä tarjolla. Heinäkuu muuttui elokuuksi ja mökkitien viljapelto on muuttunut keltaiseksi. Kyllä se syksy sieltä ajallaan tulee.
Niin se koululaisten pitkä lomakin loppuu aikanaan... Arki alkoi meidän koulaisella tänään, mutta minä saan jatkaa lomaani vielä viikon verran pienen miehen kanssa. Vaikka suunnitelmia lomalle ei ole ollut, niin hienosti olen itseni liikkeessä pitänyt koko ajan. En ole malttanut vaan olla kotosalla, kaikenlaista pientä tekemistä ja menoa on löytynyt kaikille päiville ja aikalailla aamusta iltaan. Jospa tämän viimeisen viikon ottaisi sitten ihan rennosti. 
Rannalla on käyty lähes joka päivä ainakin kerran, useimmiten kaksi. Yksi aamu otettiin aamupala rannalle mukaan, se oli kyllä luksusta. On katseltu ralleja, tehty toinen kierros asuntomessuilla, tavattu ystäviä, käyty kesäteatterissa, juhlittu synttäreitä ja häitä, syöty jäätelöä aivan liikaa, niin ja käyty rannalla :)
Loman ensimmäisellä viikolla käytiin lasten kanssa Saarijärven Veijaripuistossa. Kivan rento paikka, eläimiä, pomppulinnoja, tramppoja, vaijerirata, polkuautoja, uimista, minigolfia.... kaikkea kivaa. Paikka on kyllä hintansa väärtti, lippu maksoi 12€ ja oli voimassa kaksi päivää. Paikka on tosin tältä kesältä jo suljettu, mutta vinkkinä korvan taakse jo ensi kesää varten.