maanantai 11. helmikuuta 2013

Avocadopasta


Viime viikonloppuna meidän keittiössä valmistui avokadopastaa, kyllä juuri sitä paljon puhuttua pastaa Alexander Gullichsenin kuuluisalla reseptillä. Tästä reseptistä on tullut ruokailmö suuren suosionsa ansiosta. Pitihän sitä itsekin kokeilla :) Hyvää se oli ja helppo valmistaa, varmasti teemme sitä myös uudelleen. 

Viikon ruokavinkki - Avocadopasta

Ohje neljälle:

1 valkosipulinkynsi
½ chili (poista siemenet)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa 
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Pasta valmistetaan suoraan tarjoilukulhoon!

  1. Pilko pieneksi valkosipuli ja chili.
  2. Purista limen mehu mukaan.
  3. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. 
  4. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
  5. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
  6. Keitä pasta puolikypsäksi suolatussa vedessä, ota talteen noin 1dl keitinvettä.
  7. Lisää tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja sekoita spagetti kastikkeeseen.
  8. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. 

Tarjoile heti ja nauti!


Täältä löytyy alkuperäinen ohje: Avokadopasta – the original recipe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3