Viime viikonloppuna meidän keittiössä valmistui avokadopastaa, kyllä juuri sitä paljon puhuttua pastaa Alexander Gullichsenin kuuluisalla reseptillä. Tästä reseptistä on tullut ruokailmö suuren suosionsa ansiosta. Pitihän sitä itsekin kokeilla :) Hyvää se oli ja helppo valmistaa, varmasti teemme sitä myös uudelleen.
Viikon ruokavinkki - Avocadopasta
Ohje neljälle:
1 valkosipulinkynsi
½ chili (poista siemenet)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Pasta valmistetaan suoraan tarjoilukulhoon!
- Pilko pieneksi valkosipuli ja chili.
- Purista limen mehu mukaan.
- Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
- Hienonna yrtit ja raasta juustot.
- Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
- Keitä pasta puolikypsäksi suolatussa vedessä, ota talteen noin 1dl keitinvettä.
- Lisää tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja sekoita spagetti kastikkeeseen.
- Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3