perjantai 5. joulukuuta 2014

Punajuurta kiitos!

Tänä talvena minun suosikki juures on ollut punajuuri. Siitä on tullut tehtyä jos jonkinlaista paistosta, piirasta ja pastaa. Mielelläni yhdistän siihen juustoa, vuohenjuustoa, fetaa, aurajuustoa, kaikki kelpaa. Toisinaan on syöty ihan kasvisversiona tai sitten esim. jauhelihan kanssa. Perheeltä tosin on jo tullut kommenttia, että eikai taas punajuurta... ei ehkä kaikkien suosikki sitten kuitenkaan.
Punajuuren kypsymistä vauhdittaa mukavasti, kun raastaa ne ja hauduttaa kattilassa raasteen kypsäksi. Mausteeksi riittää suola, pippuri ja hunaja, lopun voikin tehdä sitten fiilispohjalta tai "mitä kaapista löytyy" menetelmällä.
Se onkin jo joulukuu jo hyvässä vauhdissa. Täällä ei ole pahemmin jouluvalmisteluja tehty, mutta onneksi sentään osa lahjoista on jo hankittu. Joulukorteista tosin ei ole vielä tietoakaan. Epäilenpä, että tänäkin vuonna tehdään hankintoja vielä viime tipassa, koskahan sitä oppisi oikeasti ennakoimaan tarpeeksi ajoissa...

6 kommenttia:

  1. Punajuuri on myös oma suosikkini. Vuohenjuuston kanssa en olekaan sitä kokeillut, mutta esimerkiksi paahdetut lohkot uunissa ovat tosi hyviä. Pitääpä kokeilla myös piirakkaversiota :)

    VastaaPoista
  2. Nam -herkullisen näköistä :)
    Mukavaa itsenäisyyspäivää.

    VastaaPoista
  3. Taidan tulla joskus maistamaan, nimittäin itse en ole tainnut koskaan tehdä ruokaa punajuuresta.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin tuut, pitääpä soittaa sulle kun seuraavan kerran kokkailen punajuurta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3