perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pehmoinen peitto pienelle

Rakas ystäväni sai tyttövauvan ja halusin tehdä pienokaiselle jotain suloista ja pehmeää. Meidän nuorimmainen sai ristiäislahjaksi pienen neulotun peiton ja sitä oli näppärä käyttää vaunuissa ja kaukalossa. Siitä sainkin idean neuloa pienen vaaleanpunaisen palmikkopeiton pikkuiselle. 
Lankana käytin Novitan pehmeää Ipana lankaa. Palmikkopeiton juju on siinä, että se on molemmilta puolilta samanlainen. Palmikot on neulottu joustinneuleena, joten ne muodostuvat peiton molemmille puolille samanlaisiksi. Joustinneule palmikkoa voisi käyttää hyvin vaikka kaulahuivin tai tuubin neulomisessa...

Palmikkopeiton ohje

Lanka: Novitan Ipana tuplana, puikot nro 5

Luo 106 silmukkaa.
Aloita rivi neulomalla 4o; 4*1o1n + 10o toista 5 kertaa; 4*1o1n ja lopeta rivi 4o.
Neulo mallineulosta tasona 4 riviä, jonka jälkeen tehdään ensimmäinen palmikon kiepsautus. Neulo viides rivi muuten samalla tavalla, mutta joka kerta (4*1o1n) siten, että siirrät ensimmäiset neljä silmukkaa apupuikolle ja neulot ensin "jälkimmäiset" 4 silmukkaa ja vasta sen jälkeen apupuikon 4 silmukkaa.

Ensimmäinen palmikkorivi on tavallaan puolikas ja tekee peiton reunasta kaarevan. Seuraavat palmikot tein aina kahdeksan rivin jälkeen. Työn viimeinen palmikkorivi on myös puolikas, eli kiepsautuksen jälkeen neulotaan vielä neljä riviä mallineulosta ja sitten lopuksi päätellään silmukat.
Silitin valmiin peiton, jolloin siitä tuli hieman leveämpi ja pidempi. Sitten peitto pakettiin ja postiin :)
Toivottavasti saitte selvää tuosta ohjeesta... Jos innostutte neulomaan peiton, niin kysykää ihmeessä tarkennusta ohjeeseen jos on tarvis. 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tosta tuli ihan söpö. No joo tiedä nyt sitten tosta näppärästä ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis ja itsetehdyt lahjat ovat parhaita :)

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto - tosi kaunis lahja pienelle prinsessalle :)
  Mukavaa naistenpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna näin jälkikäteen... Hieman on ollut menoa täällä :) Tuo peitto on kyllä kiva ja käytännöllinen pienelle.

   Mukvaa loppuviikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3