maanantai 24. syyskuuta 2012

Olohuoneen lamppu

Meillä ei ole ollut koko kesänä olohuoneessa lamppua. Nyt syksyn tullen sitä on todella alkanut tarvitsemaan. Paljon olen lamppuja "silläsilmällä" viime aikoina katsellut, mutta mikään ei oikein ole tuntunut siltä oikealta. Haaveena olisi suuri kristalliplafondi jonka näimme Kruunukalusteessa, mutta hinta ei oikein miellyttänyt eikä "halpaa kopiota" ole vielä löytynyt...

Viime viikolla ostin Sokokselta simpukkalampun, saman tyylisen joita Tampereen asuntomessuillakin näin muutamassa kohteessa. Se oli riippuvalaisin, toisin kuin olin ajatellu. Pienen tuunauksen jälkeen saimme sen mallattua hyvin olohuoneemme kattoon. Poistimme lampusta korkeudensäätö ketjun, sekä kolme pienmpää ketjua johdon ja valaisin osion väliltä. Näin siitä tuli paljon simppelimmän näköinen ja saimme sen viritettyä korkeammalle kattoon.

Samoihin aikoihin postilaatikkoon kolahti Kaluste10 laatukalustekuvasto 2013. Sitä selaillessani huomasin yhdellä sivulla melkein identtisen valaisimen kuin olohuoneessamme, lampun halkaisijakin oli melkein sama, vain 1cm ero. Kyseessä oli Design Verner Pantonin Fun 10-DM helmiäissimpukka kattovalaisin. Tosin hinta oli "hieman" toinen kuin Sokoksen valaisimessa. Minä maksoin lampusta reilun 100€ kun taas Kaluste10:n esitteessä lampun hinta oli huikeat 1690€. Tässä minulle kelpaa oikein hyvin se "halpa kopio" :) Tosin en ole nähnyt desing valaisinta livenä, joten voihan siinä enemmänkin eroa olla!

Tässä kuvat meidän tuunatusta valaisimesta valoilla ja ilman:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3