perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluinen rocky roadIhastuin rocky roadeihin, kun olen niihin tässä talven aikana muutaman kerran retkahtanut työpaikkaruokalassa lounaan yhteydessä. Kivan jouluisen maun näihin herkkuihin antaa pipari. Päätin kokeilla myös itse niiden tekemistä. Sen ihmeemmin en ohjeita selaillut, vaan valmistin jouluiset rocky roadid näistä aineksista:

 130g tummaa suklaata (Panda)
 200g maitosuklaata (Fazer)
mini vaahtokarkkeja
macadamia pähkinöitä
pipareita
pätkiksiä

Sulatin suklaat, murensin piparit ja pähkinät sekä pilkoin pätkikset. Muffinivuokien pohjalle laitoin kerroksen sulaa suklaata, siihen päälle vaahtokarkkeja, pipria ja pähkinää, sitten taas kerros sulaa suklaata ja päälle vielä vaahtokarkkeja ja pätkistä. Lopuksi laitoin "leivokset" jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. 

Näihin herkkuihin voi käyttää aineksia oman maun mukaan esim. ranskanpastilleja, kuivattuja hedelmiä, erilaisia pähkinöitä, keksejä, muroja... joten resepti on helposti muokattavissa. 
Helppoa ja hyvää, suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Rocky road on niin hyvää. :) Juuri vähän aikaa sitten sain ystävältä hänen itsetekemiään herkkupaloja. Parasta tosiaan, että niihin voi laittaa oikeastaan mitä vain, oman maun mukaan. :)

    VastaaPoista
  2. Totta, nää on kyllä niin herkkuja! Voisi kyllä toistekin tehdä eri aineksilla. Tuo pipari oli kyllä kiva mauste joulun aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3