Leivoin jouluksi mehevän appelsiinikakun.
Tässä on ohje siihen:
Kakku:
200 g Voita
2 dl Sokeria
3 kpl Kananmunia
3 dl Vehnäjauhoja
2 Appelsiinin raastettu kuori
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
Kostuke:
1 dl Sokeria
2 Appelsiinin mehu
Kuorrutus:
3 dl Tomusokeria
sitruunauutetta ja vettä sopivasti niin, että kuorrutteesta tulee hieman valuvaa.
Koristeeksi:
Appelsiinin kuoripaloja
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen vatkaten
- Sekoita kuivataineet ja appelsiinin kuori keskenään ja lisää taikinaan
- Paista kakku jauhotetussa vuokassa 175 asteessa noin 45 min
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja pese vuoka.
- Lämmitä mehu ja sokeri kattilassa niin että sokeri sulaa
- Laita kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma mehuseos hieman jäähtyneen kakun päälle
- Anna kakun maustua yön yli jääkaapissa
- Kumoa kakku varovasti, voit käyttää veistä apuna
- Mittaa tomusokeri kulhoon, lisää vettä ja sitruunauutetta (voi käyttää mnyös appelsiinimehua) ja sekoita tasaiseksi niin, että kuorrute on hieman valuvaa.
- Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele kakku
Kakku säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3