200g tummaasuklaata
200g voita tai margariinia
4 munaa
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
230g appelsiinimarmelaadia
Kuorrutus:
150g suklaata (esim. Fazerin sininen)
1 dl kermaa
1 rkl voita
- Voitele ja korppujauhota 24 cm:n irtopohjavuoka.
- Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.
- Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä väliin appelsiinimarmelaadi.
- Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä.
- Lisää sekaan suklaa ja margariini.
- Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Tämä resepti on alkujaan Yhteishyvän Suussa sulavan suklaakakun ohje, mutta muutin ohjetta hieman lisäämällä väliin appelsiinimarmelaadia ja tekemällä kuorrutteen Fazerin sinisestä tummansuklaan sijaan. Hyvää tuli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3