Leivoin viime viikonloppuna mangojuustokakkua. Olen tehnyt tätä kerran aiemmin viime kesänä. Kakku oli kyllä hyvää, ehkä yksi parhaimman makuinen juustokakku, mitä itse olen tehnyt. Kakku on sopivan makeaa, mutta samalla raikas limen ansiosta. Ohje on Valion.
Suosittelen kokeilemaan!
Pohja
1 paketti | Wilhelmina-keksiä |
50 g | Voita |
Täyte
2 tlk | säilykemangoa |
1 tl | raastettua limen kuorta |
1/2 dl | limen mehua (1-2 limeä) |
1 rkl | vaniljasokeria |
2 rasiaa | mangotuorejuustoa |
7 | liivatelehteä |
2 | valkuaista |
2 dl | sokeria |
Kiille
2 dl | kolmen hedelmän mehua (valio) |
1 dl | hyytelösokeria |
Valmistus
POHJA
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Levitä murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan (Ø 24 cm) pohjalle.
TÄYTE
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen.
Valuta mangot ja soseuta ne.
Raasta limen kuori ja purista 1/2 dl mehua.
Yhdistä mangososeeseen limenkuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa 3 hedelmän mehua tai vettä.
Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto.
Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna kakun hyytyä yli yön.
Levitä murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan (Ø 24 cm) pohjalle.
TÄYTE
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen.
Valuta mangot ja soseuta ne.
Raasta limen kuori ja purista 1/2 dl mehua.
Yhdistä mangososeeseen limenkuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa 3 hedelmän mehua tai vettä.
Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto.
Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna kakun hyytyä yli yön.
KIILLE
Kuumenna mehu kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta.
Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle, ja jäähdytä jääkaapissa kunnes kiille on hyytynyt kunnolla.
Kuumenna mehu kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta.
Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle, ja jäähdytä jääkaapissa kunnes kiille on hyytynyt kunnolla.
Irroita vuoan reunus varovasti ja laita kakku tarjolle.
Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI: Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Mangojuustokakku sopii mainiosti pääsiäiseen jo värinsäkin puolesta! Melko suurella todennäköisyydellä tämä kakku löytyykin pääsiäisenä meidän kahvipöydästä.
Minulla tuntuu olevan ajatkuset jo vahvasti keväässä, vaikka ulkona onkin -10 astetta pakkasta. Onneksi kevään tuntua voi ostaa kotiin kukkien muodossa :) Kevään kukista tulikin mieleeni, että pitää muistaa ostaa seuraavalla kerralla kaupasta myös rairuohoa...
Mangojuustokakku on todella hyvää :) Mä olen tehnyt monesti mangopiltistä ja eri tuorejuustoista. Wilhelmina-keksit on hyviä pohjaan,mureutuu niin helposti :)Mangopiltistä saa kanssa hyvän kiilteen kakulle... Täytyy testata tämä sun ohje! Aurinkoista viikonloppua <3
VastaaPoistaSamoin sinne! Joo tätä kannattaa kokeilla, todella hyvää oli. Eihän sitä tiedä jos tuutte vaikka pääsiäisenä sitä maistamaan :)
VastaaPoista