Leivoin tällä viikolla kinuskikissan ohjetta mukaillen tomaatti-mozzarellapiirakan. En ollut aiemmin tätä piirakkaa leiponut, mutta jo tänään tein sitä uudelleen. Eli hyvää oli ja kehuja sai toisiltakin syöjiltä! Tomaatti, mozzarella ja basilika ovat lyömätön yhdistelmä.
Piirakkapohja (sunnuntai)
Täyte:
2 rkl sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
rasia kirsikkatomaatteja
250 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
(itse laitoin koko ruukun, kun oli niin pieni)
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.
Puolita tomaatit ja viipaloi mozzarella.
Lado viipaleet ja tomaatit vuokaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista 225 asteessa 20-30 min.
Valmista basilikaöljy:
Sekoita oliiviöljy, basilikan lehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3