lauantai 16. maaliskuuta 2013

Olohuoneen matto

Olohuoneen järjestyksen vaihdon jälkeen sisustusinnostukseni ei ole laantunut. Nyt on pariakin uutta mattoa mallailtu olohuoneeseen. Toinen kokeilussa olleista matoista oli Iskusta ja toinen Askosta. Iskun matto on jo palautettu myymälään takaisin, mutta Askon mattoa vielä pohdiskelen...

Molemmat testissä olleet matot ovat kooltaan 160x230cm. Molemmat matot näyttivät myös myymälän valossa aivan erilaiselta, kuin kotona. Maton ostaminen osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi. Valikoimaa kaupoissa toki on ja hintahaitariakin löytyy, mutta sen oikean löytäminen tietyllä budjetilla ei niin helppoa olekkaan.
Tässä kuvassa Iskun matto näyttää paljon vaaleammalta kuin luonnossa, eli kuva on todella maton eduksi :) Oikeasti se oli kellertävän beige ja aivan väärän värinen meille. Muutenkin matto oli makuuni liian tavallinen, eikä laatukaan oikein vakuuttanut minua. Tämä matto tosiaan palautettiin takasin kauppaan. Pitää vielä mainita, että Iskussa oli hyvä palvelu ja sieltä tosiaan sai maton kotiin sovitukseen.
Askon Paris matto on aivan ihana, ihastuin siihen todella kaupassa. Väriltään se on vaalea beige. Ei kuitenkaan ehkä juuri oikea matto tähän meidän tilaan.  Matossa on kahta eri lankaa, paksua luonnonvaaleaa lankaa ja ohuempaa hieman pidempää kiiltävää beigeä lankaa. Matto on todella "pörheä" ja ihanan pehmeä jalalle. Tämä on lasten ehdoton suosikki! Tätä mattoa on saatavilla myös harmaana ja vitivalkoisena. Valkoinen olisi myös todella ihana, mutta sen vaihtoehdon suljimme pois käytännön syistä...

Askon matto piti maksaa ja tuotteelle sai 8 päivää palautusoikeutta, eli sovitukseen sitä ei saanut kuin kassan kautta. 
Vanha matto on löytänyt uuden paikan TV-huoneesta ja vanha Ikean matto sai vihdoin väistyä. Tämä monisävyinen "karvamatto" on ostettu reilu kaksi vuotta sitten Iskusta. 
Ihastuin eräässä matto-liikkeessä paksuun, neulotun näköiseen villamattoon, mutta hintalapussa oli aivan liikaa numeroita. Sen tyylinen villamatto olisi ihana ja varmasti passeli meidän olohuoneeseen, mutta sellaista ei tunnu löytyvän kohtuu hinnalla, joten se on unohdettava.

Nyt, kun olen jonkin aikaa tuota Askon mattoa katsellut ja katsellut lapsien saamaa iloa tuosta super pehmeästä matosta, niin alkaa vaikuttamaan siltä, että Paris matto muuttaa meille.... Tunteella mennään :)

2 kommenttia:

 1. Tuo Askon matto on kyllä kaunis :) Harkitse sen pitämistä, jos tuntuu olevan perheen mieleen ja miellyttää äidinkin silmää :)

  Kyllähän mattoja saa aina vaihdettua, sitten jos kyllästyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nätti ja ihanan pehmeä. Joo, kyllä se nyt siltä näyttää, että se jää meille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3