Minun pääsiäisleivonnaiset olivat macadamiapähkinä painotteisia :) Leivoin valkosuklaa-macadamia cookiesit, niitä olenkin leiponut jo useamman kerran ja ovat minun ehdottomia lemppareita. Ohje löytyy täältä.
Toinen herkku, mitä leivoin oli "kermatoffeejuustokakku" uuden kirjan reseptillä. Juustokakkuun tuli myös macadamia pähkinää... Kakkuun olisi tullut kermatoffeeuutetta, mutta sitä en löytänyt mistään kaupasta, joten hieman piti soveltaa. Kyllä tämä sovellettu versiokin hyvin kauppansa teki.
Toinen herkku, mitä leivoin oli "kermatoffeejuustokakku" uuden kirjan reseptillä. Juustokakkuun tuli myös macadamia pähkinää... Kakkuun olisi tullut kermatoffeeuutetta, mutta sitä en löytänyt mistään kaupasta, joten hieman piti soveltaa. Kyllä tämä sovellettu versiokin hyvin kauppansa teki.
Kermatoffeejuustokakku
Pohja
150g Digestive keksejä
50g fariinisokeria
60g voisulaa
1tl vaniljauutetta
Täyte
750g tuorejuustoa
200g fariinisokeria
1tl vaniljauutetta
1tl kermatoffeeuutetta
(korvasin tämän vaniljauutteella)
3 isoa kananmunaa
1 1/4dl hapankermaa
60g paahdettuja macadamiapähkinöitä rouhittuna
Kuorrute
3 3/4dl hapankermaa
50g fariinisokeria
1tl kermatoffeeuutetta
(korvasin tämän vaniljauutteella)
Valmistus
1. Voitele 24 cm irtopohjavuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Sekoita keksin muruset, fariinisokeri, voi ja vaniljauute. Painele seos vuoan pohjalle ja osittain reunoille. Paista pohjaa noin 8-10 min, kunnes se on kevyesti ruskistunut. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa täytteen tuorejuusto, fariinisokeri sekä vanilja- ja kermatoffeeuute kermamaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmunat kevyesti yksi kerrallaan seoksen joukkoon. Lisää hapankerma ja pähkinät kevyesti vatkaten. Lusikoi seos pohjan päälle.
4. Paista kakkua, kunnes se on hyytynyt, noin 35-45 min.
5.Vatkaa kuorrutteen hapankerma, fariinisokeri ja kermatoffeeuute. Levitä seos kakun päälle.
6. Paista kakkua, kunnes se on hyytynyt, noin 10 min.
7. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita kakku jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Ohje on Marina Nerin Leivonnaiset kirjasta.
Itse korvasin kermatoffeeuutteen vaniljauutteella. Mielestäni vaniljauutetta olisi voinut laittaa hieman enemmänkin. Toki muitakin sovelluksia kannattaa kokeilla :)
Itse paistoin kakkua pidempään, mitä ohjeessa sanottiin.
Nam nam!
VastaaPoistaNää oli kyllä hyviä!
Poista