1 paketti Wilhelmiina-keksiä
50 g Voita
Täyte
2 tlk säilyke päärynää
2 prk päärynä pilttiä
1 tl raastettua limen kuorta
1/2 dl limen mehua (1-2 limeä)
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
Kiille
2 dl päärynämehua
1 dl hyytelösokeria
2 dl päärynämehua
1 dl hyytelösokeria
Valmistus
POHJA
POHJA
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Levitä murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan
(Ø 24 cm) pohjalle.
(Ø 24 cm) pohjalle.
TÄYTE
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen.
Soseuta päärynät.
Raasta limen kuori ja purista 1/2 dl mehua.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen.
Soseuta päärynät.
Raasta limen kuori ja purista 1/2 dl mehua.
Yhdistä päärynäsoseeseen piltit, limenkuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista,
kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi
ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa päärynämehua tai vettä.
Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista,
kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi
ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa päärynämehua tai vettä.
Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto.
Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla.
Anna kakun hyytyä yön yli .
KIILLE
Kuumenna mehu kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta.
Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu.
(Koristelin kakun ohuilla päärynän siivuilla ja kaadoin kiilteen niiden päälle.)
Kaada varoen kakun päälle, ja jäähdytä jääkaapissa kunnes kiille on hyytynyt kunnolla.
Nam! Että sellainen herkku niistä päärynöistä tuli ;)
VastaaPoistaJuu :) Oli kyllä hyvää, joten kannattaa testa :)
Poista