Viime viikolla valmistin voileipäkakkumaisen keikautetun kinkkukakun. Olen tätä muutaman kerran tehnyt ja aina se on saanut kehuja kahvipöydässä, joten ajattelin ohjeen jakaa myös teille.
Ohje on alkujaan Kinuskikissalta; kakku on helppo valmistaa ja muokata oman maun mukaiseksi. Tällä kertaa tein puolikkaan annoksen ja se oli juuri sopiva määrä 18cm vuokaan.
Keikautettu kinkkukakku
Koristeeksi esim. rypäleitä ja kirsikkatomaatteja
Täyte
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
250g piparjuurituorejuustoa (2 ras Cantadou)
(1 ½ dl sinappikurkkusalaattia)
½ tl mustapippuria
½ dl vettä
Pohja
n. 300 g ruisleipäviipaleita
(¾ dl maitoa)
Reunoille
salaatinlehtiä
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja öljyä reunat.
Asettele halkaistut koristeet: tomaatit ja rypäleet pohjalle sileäpinta alaspäin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon.
Sulata liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoita tuorejuustoon.
Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.
Lusikoi täyte varovaisesti vuokaan, että koristeet pysyvät paikoillaan ja painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu koristeiden väliin.
Lisää täytteen päälle leipäkerros leikkaamalla sopivia paloja ruisviipaleista ja kostuta leivät halutessasi maidolla.
Peitä kakku ja anna hyytyä yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, poista irtopohjan reunus ja asettele salaatinlehdet leipien päälle. Keikauta kakku lautasta apuna käyttäen. Lopuksi poistetaan vuoan pohja ja kelmu.
Kinuskikissan sivuilta löytyy hyvät kuvat eri valmistusvaiheista.
Näyttää herkulliselta ja juhlavalta. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaTää oli kyllä oikein hyvää ja helppo valmistaa. Kannattaa testata :) Menis kyllä oikein mainiosti juhissa.
Poista