torstai 3. huhtikuuta 2014

Sushia...itse tehtyä

Eilen olikin harvinainen arki-ilta pitkään aikaan, ei ollut menoa minnekään töiden jälkeen. Ihanaa, kun kerrankin kerkesi touhuamaan kotona ilman kiirettä. Nykyään arki tuntuu olevan sen verran kiireistä, että kotityötkin tuntuu kerääntyvän viikonlopulle. 

Olen jo pitkään miettinyt tekeväni sushia, mutta olen ajatellut sen olevan turhan haastavaa hommaa. Nyt kuitenkin muutaman ystävän kannustamana päätin kokeilla sushin valmistamista itse. Päättäväisenä marssin kauppaan ja ostin tarvittavat aineet sekä muut asiaan kuuluvat tarvikkeet, puikot sun muut. Ja ei muuta kuin homma käyntiin...
Onneksi netistä löytyi paljon ohjeita niin riisin keittoon kuin makien valmistamiseen kuvien kera. Ihmeen kaupalla niistä tulikin ihan nättejä ja ennen kaikkea hyvän makuisia. Toki parantamisen varaa tuossa prosessissa on vielä paljon, mutta näin ekakertalaisen suoritukseksi, olen tyytyväinen lopputulokseen. 

Valmistin paria erilaista nigiriä, lohi ja munakas päälysteisiä sekä makirullia, kurkku, porkkana, lohi täytteellä. Rohkaisen muitakin tähän hommaan, ei se niin vaikeaa ollutkaan mitä olen ajatellut. Taatusti teen näitä uudelleen, joten harjoitukset jatkukoon...

12 kommenttia:

 1. Oi, näyttää herkulliselta! :p Tuo ikkunasta heijastuva valaisin näyttää myös hurjan tutulta... Taitaa olla sama kuin meillä makkarissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on Sokkarilta ostettu "simpukkalamppu" :) Herkullista oli tuo sushi, pitää ehdottomasti tehdä uudelleenkin, nyt kun tekemisen "kynnys" on ylitetty.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Itekin ihmettelin, että ne onnistu noin hyvin.

   Poista
 3. Enpä ole ikinä syönyt sushia, mutta näyttääpä todella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Souliina, jos vaan kalasta tykkää, niin suosittelen maistamaan.

   Poista
  2. Rakastan kalaa, joten kai se on sushia kokeiltava:)

   Poista
  3. Sitten ehdottomasti kokeiluun :)

   Poista
 4. Sushi on kyllä niin hyvää!! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmi vaan kun täällä Jyväskylässä on aika heikko tarjonta, vain pari paikkaa mistää saa sushia. Onneksi innostuin kokeilemaan :)

   Poista
 5. Nam nam, sushi on herkkuani, mutta koskaan en ole kokeillut tehdä niitä itse. Jos et olisi kertonut, niin en olisi arvannut, että ovat omatekemiä, ihan näyttävät ammattilaisen taidonnäytteiltä. :) Täytyy ehkä itsekin testata joku kerta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kauniista kommentista! Yllätyin itsekin siitä, miten hyvin nuo onnistuivat, kun kynnys sushin tekemiseen on ollut minulla niin korkea. PItää tehdä tässä lähi aikoina uudelleen :) Kannattaa kyllä kokeilla, ei ollut läheskään niin vaikeata mitä kuvittelin sen olevan.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3