torstai 12. kesäkuuta 2014

Jyväskylän asuntomessut: Talo Luck

Toinen omakotitalo kohde Äijälänrannan asuntomessualueella, jota pääsimme ennakkoon katselemaan oli talo Luck. Talo Luck sijaitsee Freesiatiellä ja on rakennettu messualueen halutuimmalle tontille. Tästä talosta ei voi käyttää sanaa tavallinen, sillä se on kaikkea muuta. 

 Taloa on rakennettu päämäärätietoisesti ja tinkimättömästi. Rakennustyyli on minimalistinen ja se näkyy talossa kautta linjan; materiaali valinnoista väreihin. Moderni atrium-talo on päältä täysin musta ja sisältä täysin valkoinen. Yksi talon erikoisuuksista on listattomuus. 

Atrium talon suojaisa sisäpiha avautuu suoraan Jyväsjärven suuntaan, kauniiseen metsämäiseen maisemaan. Olohuoneen suuret lasiovet tuovat luonnon lähes sisälle saakka. 

Talon ulkosivu asettuu lähelle tontin reunaa, joten ns. etupihaa ei juurikaan jääSe tarkoittaa sitä, ettei lumitöitä juurikaan tarvitse talvisaikaan tehdä. Sori, kun niistä muistuttelen näin kesällä, mutta se vaan on mielestäni niin nerokas ratkaisu. 
Kierrätys ja kestävyys ovat tärkeitä arvoja talon rakentaja pariskunnalle. Talon sisustus on lähes tulkoon kokonaan kierrätettyä. Sisustusta on haalittu niin  roskalavoilta kuin nettikirppareiltakin. Tässä kohteessa voi todeta sen, että kierrättämisen pystyy todella toteuttamaan tyylistä tinkimättä. 
Kauttaaltaan valkoiset pinnat yhdistettynä kirkkaisiin väreihin toimii todella! Talossa on kaksi osaa, päärakennus sekä saunarakennus. Päärakennukseessa sisustuksen väreinä valkoisen ohella on punainen, oranssi ja sininen. Saunarakennusta/takkahuonetta tehostaa musta ja keltainen.
Talo Luck on innovatiivinen ja uudenlainen koti, jossa minimalistinen tyyli ja kierrätys on toteutettu taidokkaasti! Lisää talosta ja sen rakentamisen vaiheista voi lukea rakentajien omasta blogista täältä.

Suosittele poikkeamaan Freesiatien päässä, kun messuilla vierailette.

2 kommenttia:

  1. Tämä on mielenkiintoinen projekti! Olen välillä käynyt kurkkimassa sen edistymistä. Tosin ihan omaa tyyliäni se ei ole.

    LadyBlue is in the House

    VastaaPoista
  2. Totta tämä talo on kyllä mielenkiintoinen, paljon ei niin tavanomaisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Odotan kyllä messuja jo paljon, että pääsee näkemään täysin valmiina. Meinasitko mennä käymään?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3