tiistai 15. heinäkuuta 2014

Turistina Tallinnassa

Viime kerrasta kerkesikin vierähtää pitkästi yli 10 vuotta, eli jo oli aikakin pistäytyä lahden toisella puolella Tallinnassa. Voisi kuvitella, että olisi tullut useamminkin tuossa kaupungissa käytyä, mutta jostain syystä Tallinna ei ole osunut minun matkani varrelle. 
Monille Tallinnan kadut ja kojut ovat tuttuja, mutta minä vasta tutustuin niihin. Kaksi päiväisen vierailun aikana ei kovin paljon kerkeä, mutta sellainen fiilis jäi, että uudelleen on jokus tultava. Ja varsinkin näin kesällä, kaupunki tuntuu olevan erityisen viihtyisä; kivoja terasseja ja ravintoloita, toreja ja leppoisaa menoa.
Meidän perheen ohjelmassa oli pulikointia kylpylässä ja hemmotteluhoitoja äidille ja tyttärelle. Uimisen lisäksi lapsille matkan toinen kohokohta oli Tallinn Zoo eläinpuisto. Siellä päästiin ihmettelemään mm. jääkarhua, joka oli muuten valtavan kokoinen. 

Eläinpuiston lähellä, tien toisella puolella sijaitsee Tallinnan suurin ostoskeskus Rocca Al Mare. Sinne mentiinkin sitten juoksu jalkaa, suorinta tietä eläinpuistosta, raekuuron yllättäessä. Ostoskeskuksessa oli ihan mukava valikoima kauppoja, joten siellä hoitui kätevästi reissun shoppailut.
Vanhassa kaupungissa kierreltiin muiden turistien seassa ja minä ihailin kukkaloistoa, etenkin noita pioneja... On ne niin ihania, ja tuolla vielä niin edullisia. 

Uskoisin, että tämän kokemuksen jälkeen tulee lähdettyä uudelleen Tallinnaan, enkä usko, että seuraavaan matkaan menee tällä kertaa yli kymmentä vuotta :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Ihmetyttää oikein, että ei ole siellä tullut enemmän käytyä.

   Poista
 2. Mulle kanssa Tallinna on vähän oudompi paikka (viime käynnistä noin.9-vuotta). Kiitos vinkeistä, ehkä mekin kokeillaan tätä Tukholman sijasta seuraavan kerran.

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testa kun vielä niin kätevästi pääsee laivalla yli. Eläinpuisto ja kylpylä toimi kyllä lasten kanssa.

   Poista
 3. Itse kävin viimeksi muutama vuosi sitten tyttöjen matkalla hakemassa yhdelle meistä hääpuvun. Se oli kans kivaa se! :) ihana kaupunki! Mukavia kesäisiä päiviä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kyllä mennä ihan tyttöporukallakin käymään, vaikka hemmotteluhoidoissa. Ei hullumpi idea muuten :) Ihania päiviä sulle myös! Toivotaan, että aurinko paistaa vielä ensi viikollakin, kun vihdoin loma alkaisi...

   Poista

Kiitos kommentistasi <3