sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ihmettelyä + päivän asu

 Olimme ulkoilemassa Jyväsjärvellä ja sää oli mitä parhain. Tänä vuonna kevättalvi onkin hemmotellut meitä oikein kunnolla, aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta jo monena päivänä! Aurinko lämmittää jo sen verran, että saa pukeutua jo kevyemmin ja liikkuminenkin on huomattavasti mukavampaa.

Kyllä oli juniorilla suu ympyränä, kun pääsimme seuraamaan aivan lähietäisyydeltä kuumailmapallon lentoonlähtöä:







Päivän asu



 Tänään on taasen oltu liikkeellä erittäinkin rennolla asulla. Löysä valkoinen paita ja rannekoru ovat Primarkilta. Paita on ohutta puuvilla ja selkäpuolella on pitsiä. Alla on Vilan persikan värinen toppi, housut ja kengät ovat H&M:ltä.

Paita-Primark    toppi -Vila    housut -H&M    Kengät -H&M    Koru-Primark

Olisihan tähän asuun sopinut huivi tai jokin kaulakorukin, mutta nyt mentiin näin :) Vielä pitää mainita noista H&M:n housuista, että ne ovat super mukavat jalassa. Ne ovat ohutta kangasta, ei ollenkaan farkun oloista. En ole näihin housuihin törmännyt H&M:n verkkokaupassa, joten en voi niitä linkittää tähän. Hintaa housuilla oli noin 19€ ja ovat Dividedin mallistoa.

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäistä...

Täällä on pääsiäistä vietetty leppoisasti kotosalla. On ulkoiltu kauniissa aurinkoisessa säässä ja tehty kotijuttuja... Rairuohokin kerkesi vihertymään, vaikka vielä eilen aamulla näytti aika huonolta.

Tässä muutama kuva meidän pääsiäisestä:






Hyvää pääsiästä kaikille!

torstai 28. maaliskuuta 2013

H&M.comissa ALE

Pakko tulla pikaisesti teille vinkkaamaan Hennesin alesta netissä. Nyt on valikoiduista tuotteista -50% ale 31.3.2013 saakka. Valikoituja tuotteita löytyy kaikilta osastoilta:

Tein pari kollaasia naisten ale tuotteista:


1. Musta takki 19,95€
2. Ruskeanharmaa takki 19,95€ 
4. Vaalea roosa takki 19,95€
5. Mustat nilkkurit  17,45€
6. Ballerinat 7,45€


1. Beige neulepusero 7,45€
2. Musta neuletakki 12,45€
4. Vaaleansininen paita 12,45€
5. Koralli pusero 4,95€
6. Housut 14,95€
7. Valkoinen pusero 4,95€

Itsellä taisi muutama tuote ostoskorin puolelle livahtaa... Nyt ei muuta kun suffaamaan hm.comiin ja säästämään :)

Mukavaa kiirastorstaita!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Päivän asu + herkkuja

Sain maanantaina Marina Nerin Leivonnaiset kirjan, näyttää kyllä todella herkullisilta sen leivokset ja kakut. Nyt tässä mietiskelen, mitä sitä leipoisikaan... Haluan kokeilla nyt jotain uutta tästä kirjasta, joten Mangojuustokakku jää nyt tekemättä pääsiäisenä.


Samalla kuolatessa kaikkia kirjan herkkuja, päätin hemmotella itseäni ja herkutella suklaalla ja mansikoilla... Tosin näissä Espanjan mansikoissa ei maistu suomalaiset valoisat yöt.
 Nämä tulias suklaat olivat kyllä aivan ihania, nyt pitää kyllä taas myöntää yksi heikko kohta minussa, joka on suklaa! Sitä ei vaan voi vastustaa...

Päivän asu
Minun päivän asuni ovat useimmiten rentoja vaatteita, joissa on helppo olla ja touhuta kaikenlaista. Kotona kun ollaan, niin juniori pitää minut hyvinkin kiireisenä, joten touhua tosiaan riittää :)

Neule ja housut löytyivät Lontoosta edullisesti. Aiemmin ostamani korallin väriset housut jouduin palauttamaan Zalandolle, kun ne olivat liian suuret. Nämä Forever 21:ltä ostamani housut ovat melkein samaa sävyä aikaisempien kanssa. Itseasiassa tuo luonnonvalkoinen neule löytyi samaisesta kaupasta.


Neule - Forever 21
Toppi - H&M
Housut - Forever 21
Kengät - Ugg Australia
Takki - Juicy Couture
Kaulakoru - Swarovski

Kävi muuten hyvä tuuri minulla tuon lempikoruni kanssa; onnistuin jokin aika sitten katkaisemaan korun nahkaisen nauhan, mutta onneksi sain ostettua uuden nauhan koruuni Swarovskin liikkeestä Lontoosta. Kahden nauhan paketti kustansi vain 6£ ja koru on taas käyttökelpoinen :)

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Home Sweet Home

Nyt on matkalta kotiuduttu, oli kyllä hyvä reissu! On se vaan niin, että matkailu avartaa ja on kivaa, mutta Home Sweet Home :)
Lontoo on mahtava kaupunki, ainut miinus lomalla oli sää, joka oli kylmä ja tuulinen. Onneksi säästyimme sateelta! Olin kyllä varautunut kylmyyteen, mutta silti se yllätti minut, olen nimittäin varsinainen vilukissa! Palaan matkaan vielä myöhemmin uudelleen.

Tässä kuvia Harrodsilta:
Tämä päivä onkin mennyt pyykkiä pesten. Toki myös palmusunnuntain perinteitä on tehty; tyttö on pukeutunut noidaksi ja käynyt vitsojen kanssa virpomassa. Noidan palkat olivat kyllä valtavia, nyt riittää suklaata pitkäksi aikaa!
Tämä pehmoinen kana tuli meille hautomaan munia. Kiitos vain kummilleni :)

tiistai 19. maaliskuuta 2013

What to wear...

Tässä sitä nyt istutaan ja ihmetellään, että mitä sitä pakkaisi mukaan matkalle. Lontoon sääennuste ei ole loppuviikolle ainakaan parantunut eilisestä, joten lämpimästi pitää pukeutua. 
What to wear?
Tällaisen kollaasin tein Polyvorella, asuun voisi vielä yhdistää esim. farkkupaidan tai jonkin muun kauluspaidan collarin alle, mutta se on vielä hankintalistalla. Ajattelin päiväksi kaupungille pukeutua rennosti ja sitten illalle voisi laittaa hieman siistimpää asua...
Saas nähdä mitä keksin mukaan ottaa, mahdollisimman vähällä olisi tarkoitus pärjätä....

Nyt on tosiaankin ryhdyttävä pakkaamaan, ettei tule kiirus. Pakattavana on omien vaateiden lisäksi myös kahden lapsukaisen tavarat mummolaan :)

Mitäs mieltä olette asusta?

maanantai 18. maaliskuuta 2013

London, London, London...

Lontoon matka lähestyy, enää muutama päivä lähtöön, jeee!!! 

Eilen hieman pohdiskelimme mieheni kanssa, mitä haluaisimme Lontoossa nähdä ja tehdä. Hotellimme sijaitsee Tottenham Court Roadin metroaseman läheisyydessä, joten sen sijainti on mitä mainioin, Oxford Street kauppoineen on aivan kävelymatkan päässä. 


Lontoon museo tarjonta on valtava, näistä ehdottomasti haluamme vierailla British Museumissa.

pics. britishmuseum.org
Toinen museo, mikä kiinnostaisi on Science Museum. Sinne menemmekin, jos siltä paikan päällä tuntuu. Päätimme myös sen, että emme suunnittele liikaa "have to do" juttuja tälle lomalle, koska kyseessä on tosiaan muutaman päivän miniloma. Eli fiilis pohjalla mennään :)

Toinen juttu minne haluamme ehdottomasti mennä on Notting Hill ja siellä Portobello Road.
pic. portobelloroad.co.uk
Viime Lontoon visiitistä on jo vierähtänyt tovi, mutta Portobello Roadin 
katumarkkinoiden tunnelman muistan vieläkin. Paljon pikku putiikkeja ja ihania kojua....

Minulla tietysti olisi montakin paikkaa missä haluaisin käydä tai shoppailla :) Yksi niistä on Victoria's Secret.
Pic. fashion.telegraph.co.uk
Täältä löytyy varmasti jotain kotiin tuotavaa!

Toinen "naisten" kauppa, jossa haluan käydä, jos matkan varrelle osuu, on Sephora. Minulla olisi tarvetta uudelle poskipunalle, nimittäin viimeisin käytössä ollut poskipunani päätyi juniorin toimesta vessanpönttöön...

Me molemmat haluamme käydä Harrodsilla ihmettelemässä...
pic. cpp-luxury.com

Tietysti haluamme (lue: mieheni haluaa) tutustua myös Lontoon kuuluisaan pubi kulttuuriin :)

Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että muutamassa päivässä kerkiää vain murto-osan siitä, mitä kaikkea oikeasti haluaisi nähdä. Tämän loman haluamme viettää leppoisasti, ilman tämän suurempia suunnitelmia. Pääasia olisi päästä nauttimaan Lontoon tunnelmasta ja viettää aikaa kahdestaan!

Tällä hetkellä Foreca ennustaa, että sää olisi pilvinen ja hieman sateinen, lämpötila päivällä olisi noin +6 astetta... Kuulostaa ihan Lontoon säältä, vai mitä?

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Olohuoneen matto

Olohuoneen järjestyksen vaihdon jälkeen sisustusinnostukseni ei ole laantunut. Nyt on pariakin uutta mattoa mallailtu olohuoneeseen. Toinen kokeilussa olleista matoista oli Iskusta ja toinen Askosta. Iskun matto on jo palautettu myymälään takaisin, mutta Askon mattoa vielä pohdiskelen...

Molemmat testissä olleet matot ovat kooltaan 160x230cm. Molemmat matot näyttivät myös myymälän valossa aivan erilaiselta, kuin kotona. Maton ostaminen osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi. Valikoimaa kaupoissa toki on ja hintahaitariakin löytyy, mutta sen oikean löytäminen tietyllä budjetilla ei niin helppoa olekkaan.
Tässä kuvassa Iskun matto näyttää paljon vaaleammalta kuin luonnossa, eli kuva on todella maton eduksi :) Oikeasti se oli kellertävän beige ja aivan väärän värinen meille. Muutenkin matto oli makuuni liian tavallinen, eikä laatukaan oikein vakuuttanut minua. Tämä matto tosiaan palautettiin takasin kauppaan. Pitää vielä mainita, että Iskussa oli hyvä palvelu ja sieltä tosiaan sai maton kotiin sovitukseen.
Askon Paris matto on aivan ihana, ihastuin siihen todella kaupassa. Väriltään se on vaalea beige. Ei kuitenkaan ehkä juuri oikea matto tähän meidän tilaan.  Matossa on kahta eri lankaa, paksua luonnonvaaleaa lankaa ja ohuempaa hieman pidempää kiiltävää beigeä lankaa. Matto on todella "pörheä" ja ihanan pehmeä jalalle. Tämä on lasten ehdoton suosikki! Tätä mattoa on saatavilla myös harmaana ja vitivalkoisena. Valkoinen olisi myös todella ihana, mutta sen vaihtoehdon suljimme pois käytännön syistä...

Askon matto piti maksaa ja tuotteelle sai 8 päivää palautusoikeutta, eli sovitukseen sitä ei saanut kuin kassan kautta. 
Vanha matto on löytänyt uuden paikan TV-huoneesta ja vanha Ikean matto sai vihdoin väistyä. Tämä monisävyinen "karvamatto" on ostettu reilu kaksi vuotta sitten Iskusta. 
Ihastuin eräässä matto-liikkeessä paksuun, neulotun näköiseen villamattoon, mutta hintalapussa oli aivan liikaa numeroita. Sen tyylinen villamatto olisi ihana ja varmasti passeli meidän olohuoneeseen, mutta sellaista ei tunnu löytyvän kohtuu hinnalla, joten se on unohdettava.

Nyt, kun olen jonkin aikaa tuota Askon mattoa katsellut ja katsellut lapsien saamaa iloa tuosta super pehmeästä matosta, niin alkaa vaikuttamaan siltä, että Paris matto muuttaa meille.... Tunteella mennään :)

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Päivän asu 14032013

Tein kaapistani "löydön", en ole aikoihin muistanut käyttää tätä tummansinistä puuvillaneulemekkoa. Mekko on päällä ihan super mukava. Yhdistin mekon mustien legginssien kanssa ja alle puin valkoisen pikeepaidan, joka teki asusta hieman "asiallisemman" oloisen.
Tämän tyylinen simppeli neulemekko on monikäyttöinen ja helposti muokattavissa asusteilla. Tällaisen voisi hyvinkin hankkia myös toisessa värissä tai vaikka raidallisena...

Asusteissa yleensä suosin kultaa, mutta nyt innostuin tämän mekon kohdalla hopeisista asusteista. Mukavaa vaihtelua!

Päivän asu

Mekko - H&M
Pikeepaita - H&M
Housut - Vila
Kaulakoru - Chloe
Rannekoru - Nomination
Kello - Candino
Korvakorut - Swarovski
Laukku - Ralph Lauren

torstai 14. maaliskuuta 2013

Mangojuustokakku



Leivoin viime viikonloppuna mangojuustokakkua. Olen tehnyt tätä kerran aiemmin viime kesänä. Kakku oli kyllä hyvää, ehkä yksi parhaimman makuinen juustokakku, mitä itse olen tehnyt. Kakku on sopivan makeaa, mutta samalla raikas limen ansiosta. Ohje on Valion.
Suosittelen kokeilemaan! 


Tässä olisi ohje:

Pohja

1  paketti Wilhelmina-keksiä
50  gVoita

Täyte
2  tlk  säilykemangoa
1  tlraastettua limen kuorta
1/2  dllimen mehua (1-2 limeä)
1  rklvaniljasokeria
2  rasiaa  mangotuorejuustoa
liivatelehteä
valkuaista
2  dlsokeria

Kiille
2  dlkolmen hedelmän mehua (valio)
1  dlhyytelösokeria

Valmistus

POHJA
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Levitä murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan (Ø 24 cm) pohjalle.

TÄYTE
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen.

Valuta mangot ja soseuta ne. 
Raasta limen kuori ja  purista 1/2 dl mehua.
Yhdistä mangososeeseen limenkuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa 3 hedelmän mehua tai vettä. 
Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. 
Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna kakun hyytyä yli yön.
KIILLE
Kuumenna mehu kiehuvaksi. 
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. 
Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle, ja jäähdytä jääkaapissa kunnes kiille on hyytynyt kunnolla.
Irroita vuoan reunus varovasti ja laita kakku tarjolle. 
Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI: Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.



Mangojuustokakku sopii mainiosti pääsiäiseen jo värinsäkin puolesta! Melko suurella todennäköisyydellä tämä kakku löytyykin pääsiäisenä meidän kahvipöydästä.



Minulla tuntuu olevan ajatkuset jo vahvasti keväässä, vaikka ulkona onkin -10 astetta pakkasta. Onneksi kevään tuntua voi ostaa kotiin kukkien muodossa :) Kevään kukista tulikin mieleeni, että pitää muistaa ostaa seuraavalla kerralla kaupasta myös rairuohoa...


tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sunglasses...

Kyllä taas eilinen ja viikonloppu osoitti sen, että olisi hyvä omistaa edes yhdet ehjät aurinkolasit. Oli nimittäin todella aurinkoiset ulkoilusäät, ihanaa! Aurinkolasit olisivat olleet todella jees! Meidän juniori on onnistunut rikkomaan minun aurinkolasini.... Joten nyt olisi hyvin perusteltua ostaa uudet.

Olen harkinnut perinteisten pilottilasien hankkimista. Tosin vielä en ole niitä käynyt testailemassa, joten voi olla, että mieli vielä vaihtuu...

Tein Polyvorellla kollaasin aviator-tyylin laseista:

Sunglasses aviator style


Gucci sunglasses
shopbop.com



Gucci sunglasses
forzieri.com



Giorgio armani
$205 - flannelsfashion.com


Ray ban
my-wardrobe.com


Juicy Couture heart shaped sunglasses
juicycouture.com



Edelliset aurinkolasini ovat olleet melkein kaikki muovisia oversized-tyylin laseja, joten jos aviatorit eivät istu minulle, niin todennäköisesti hankin tutut ja turvalliset oversized lasit. 


Tein Polyvorella kollaasin myös oversized-tyylin laseista:


Gucci
shopbop.com

Ted Baker retro sunglasses
$135 - psyche.co.uk



Burberry optical
$210 - conleys.de

Roberto Cavalli cateye sunglasses
$370 - flannelsfashion.com

Michael Kors - River Island oversized sunglasses
$135 - riverisland.com


Näistä suosikkejani ovat tällä hetkellä perinteiset Ray-Banin Aviatorit sekä Michael Korssin beiget oversized lasit. Nähtäväksi jää mitkä lasit tulen hankkimaan. Vaihtoehtoja näyttää oleva enemmän kuin tarpeeksi... Ja värimaailma kuvista päätellen on jo valittu, perinteistä beigeä tai ruskean sävyjä :) En uskalla kuitenkaan niitä tilata, vaan haluan kokeilla istuvuutta ennen ostopäätöksen tekemistä.

Löytyikö näistä sinulle suosikkia?

Ps. Lisäsin blogin sivupalkkiin linkin Blogilistaan, nyt blogia voi seurata myös Blogilistan kautta.