Mahtava sato tuli meidän pienestä omenapuusta tänä vuonna. Pakkohan sitä oli heti leipoa omenapiirakkaa, kun sato kerättiin. Käytin leivonnassa fariinisokeria perinteisen valkoisen sokerin sijasta. Ohje on helppo ja oikein maistuva.
Pohja:
200 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 kpl munia
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Päälle:
Kuorittuja omenalohkoja
noin 1 dl fariinisokeria
kanelia oman maun mukaan
mantelilastuja
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voi sokeri seokseen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot taikinaan.
Levitä taikina piirakkavuokaan.
Sekoita omenalohkot, fariinisokeri ja kaneli keskenään.
Lisää seos pohjan päälle.
Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoile vaniljajäätelön kera!
Nam, herkullisen näköiset omenat ja piirakka :)
VastaaPoistaMukavaa viikkoa.
terkuin.Sanna
Oli kyllä hyvää tuo piirakka ja omenat myös :) Ja niitä omenia oli tosiaan paljon...
PoistaKiitos samoin sulle!
Nam! Ja teillä on kyllä mahtava se omenapuu!
VastaaPoistaSe on kyllä kiva. Varsinkin keväällä se on kaunis kun kukkii valkoisena.
PoistaOnpas herkun näköistä, me käytiin just tänään hakemassa omppuja tulevalta napurilta. Pitäsiköhän leipoa viikonloppuna.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Fariinisokeri antaa kyllä kivan maun piirakkaan.
PoistaHerkullista, kiitos ohjeesta! Meilläkin alkaa omput kohta olemaan valmiit ja pitäisi keksiä mitä kaikkea niistä voisikaan tehdä :)
VastaaPoistaOle hyvä! Tätä tuli itsekin tehtyä muutamaan otteeseen :) Me tehtiin omenoista sosetta.
Poista