sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Syksyn värejä lautasella...

 Tänään kauniina syksyisenä sunnuntai päivänä, meidän keittiössä valmistui lounaaksi keittoa, venäläistä borssikeittoa... Monilla saattaa olla ennakkoluuloja tätä keittoa kohtaan, mutta meille se kyllä maistui todella hyvin. Ohjeita keiton valmistamiseen löytyy monia erilaisia...

Meidän borssikeitto valmistuin näin:

Aineet:
n. 500 g punajuurta
 muutama porkkana
n. 300g valkokaalia
pari sipulia
muutama valkosipulinkynsi
rypsiöljyä kattilan pohjalle
1l lihalientä
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
400g jauhelihaa
suolaa
sokeria
1 rkl etikkaa

Tarjoiluun:
reilusti smetanaa ja suolakurkkua

Kuori punajuuret sekä porkkanat ja suikaloi/raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pilko kaali ja sipulit.

Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä, suuressa kattilassa tai padassa. Lisää lihaliemi, timjami ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Ruskista jauheliha ja lisää keittoon.
 Lisää keittoon myös etikka sekä suolaa ja sokeria maun mukaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä reilu 15 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile smetanan ja suolakurkun kanssa.

Määrät ovat vain viitteellisiä, joten kaikkia ainesosia voi laittaa keittoon oman maun mukaan... Ei muuta kuin ennakkoluulot romukoppaan ja kokeilemaan reseptiä :)

4 kommenttia:

  1. Muhun ei tää keitto uppoo ei sitten millään! Mutta tällä viikolla ruokalistalta löytyy kyllä punajuuripaistosta, jota voin syödä senkin eestä :).
    Sulle ois haaste mun blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuripaistos on kyllä myös hyvää :) Kiitos haasteesta!

      Poista
  2. Hmm. mä en oo ikinä tainnut maistaakaan tätä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata :) Minä tykkään! Monilla tuntuu olevan borssikeittoa kohtaa paljonkin ennakkoluuloja tai -asenne, uskoisin sen johtuvan kouluruasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3