tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pionit

Pionit on kyllä tällä hetkellä vieneet sydämeni ihan täysin kukkarintamalla, vaikka noin muuten en kukkia sen erityisemmin "harrasta". Se on vaan yksinkertaisesti niin kaunis kukka!

Istutin toukokuussa pihalaajennuksen yhteydessä viisi pionintaimea pihallemme; Kolme hennon vaaleanpunaista ja kaksi puhtaan valkoista pionia, taisivat molemmat olla kiinanpioneja. Melkein kaikki ovat vielä hengissä, hyvä minä! (Vaikka eihän niille oikeastaan mitään tarvitse tehdä muuta, kuin kastella näin alkuun) Ainoastaan yksi taimi on kokenut kovia, jo nupullaan ollut oksa katkesi... yhyyy!
Laitoin katkenneen oksan heti "tapaturman" jälkeen maljakkoon, mutta ainakaan vielä nuppu ei ole lähtenyt aukeamaan. Pionin oksa ja maljakko vilahtivatkin jo SOHVA postauksessa. Toivon todella, että maassa olevat juuret lähtisivät versoamaan uutta alkua...

Uskomatonta, mutta totta, yksi auennut kukka koristaa tuota minun pionipenkkiäni. Kukka on sen verran kookas ja painava, että sille on varmastikin käytävä ostamassa pensastuki. 
Haaveilen tietysti valtavasta kukkaloistosta tulevina vuosina, jos vaikka sitten  raaskisi maljakkoonkin kukkia poimia... Saapa nähdä miten tässä käy :)

Ilmottautuuko muita pioni- faneja?

6 kommenttia:

 1. Jee, nyt kukkii meilläkin. Tosin aika paljon minimalistisempana kuin Viherlandiassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Pitäisikin käydä Viherlandiassa ihailemassa niitä...

   Poista
 2. Pionit ovat kyllä kauniita kukkasia,meillä on muutama pioni istutus myös pihassa. Ja ihan kaikki nuput eivät ole auenneet vielä. :) voisinkin poimia yhden kukkasen sisätiloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minä odotan myös sitä, että saisi niitä oikeasti maljakkoon :)

   Poista
 3. Täällä on ihan super-pionifani. Muistan pienenä mummolassa ihailleeni isoja ja näyttäviä kukkia. Niitä piti sitten laittaa omaankin puutarhaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3