tiistai 21. toukokuuta 2013

Arkea...

Tämä viikko on alkanut arkisesti, mikä onkin kivaa. Arkihan on se elämän ilo, eikä juhla olisi juhlaa ilman arkea :)

Eilen kokkailin tyttären toiveesta lihapullia, eli perus hyvää arkiruokaa. Olen usein tehnyt lihapullat kreikkalaisittain ja lisännyt sekaan fetaa, oliiveja ja joskus minttua. Nyt ajattelin tehdä pullat perinteisesti suomalaisittain, löysin Kotikokista mummon lihapullien ohjeen.
Mummon lihapullat
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 maustemitta jauhettua maustepippuria 
1-2 tl suolaa
voita paistamiseen

Kuullotin silputun sipulin ensin. 
Sitten sekoittelin kaikki ainekset keskenään hyvin. Sitten muotoilin sopivan kokoisia lihapullia ja paistoin ne voissa pannulla.

Pullien lisukkeeksi tein perunamuussia sekä perinteisen ruskeankastikkeen. Salaatin sijasta leikkasin lautaselle vihanneksia. Täytyy myöntää, että hyvää oli :) 

Arkiasu
Eilisen arkisen päivän asuna oli valkoinen toppi ja harmaa rento neule sekä tämän hetken GT:n suosikki farkkuni. Tosin neuletakista saikin jo iltapäivällä luopua kun aurinko tuli esiin...
Toppi//H&M  Neule//GT  Housut//GT  Kengät//Warp

Ranteessa "kimaltelee" tyttäreltä saatu äitienpäivälahja. Äitienpäivän vietimmekin Turkissa, joten koru on ostettu sieltä.

Meillä on tiedossa pihahommia, pihan laajennusprojekti alkoi eilen kun takapihallemme ajettiin lisää maata. Tänään tulee kaivinkone hommiin ja sitten pitäisi laittaa istutuksia ja kylvää uutta nurmikkoa, joten hommaa riittää... Ei muuten mene kauan, kun omenapuu kukkii... 
Se on kesä nyt!

Ps. Jos kesän aurinkolasit on vielä ostamatta, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Campadren Ray banin kampanja. Siellä on mm. aviator ja wayfarer malleja hyvään hintaan vielä muutaman päivän ajan. 
Campadreen voit rekisteröityä TÄSTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3