perjantai 24. toukokuuta 2013

Valkosuklaa-Appelsiini Blondie

 Eilen illalla innostuin leipomaan Pullahiiren leivontanurkasta bongatulla reseptillä Valkosuklaa-Appelsiini Blodieita. Huomasin reseptin jo alkuviikosta ja heti kun sen näin, niin ajattelin, että tuota on kyllä heti kokeiltava. 

Nämä leivokset oli todella helppo valmistaa; jos mokkapalat onnistuu, niin varmasti onnistuu nämäkin. Tein tästä annoksesta pellillisen, joten pohjasta tuli hieman ohuempi kuten kuorrutekerroksestakin, mitä Pullahiiren ohjeessa...

Valkosuklaa-Appelsiini Blondie

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl kiehautettua vettä
150 g voita
(appelsiinin kuorta raastettuna)

Kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g voita
160 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään (+appelsiinin raastettu kuori), kiehauta vesi ja sulata voi. 
Lisää muna-sokerivaahtoon kuivia-aineta ja vettä vuorotellen. 
Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi. 
Sekoita taikina hyvin ja kaada pellille  
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.   

Kuorrute:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja hieman lämmitetty tuorejuusto keskenään hyvin sekaisin. 
Sulata valkosuklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä seoksen joukkoon. Vatkaa vielä hyvin sekaisin. 
Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, niin laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
 Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. 
Nosta kylmään ja leikkaa jähmettynyt blondie paloiksi. 

(!!! Jos haluat leivoksiin enemmän appelsiinin makua, niin taikinaan voisi lisätä appelsiinkuorta raastettuna...)

Oli muuten erinomaista kahvin kanssa :)

Ihanaista viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Näyttää hyvältä! Ja ohje vaikuttaa helpolta, pitää testata jonain kesäpäivänä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3