perjantai 17. tammikuuta 2014

Pukukoodi: Tumma puku

Saimme mieheni kanssa kutsun juhliin. Hetken pohdittuamme, vastasimme kutsuun myöntävästi. Mikäpä piristäisi arkea paremmin kuin juhla...
Toki tiedostin heti, että ongelmiahan se tietää, nimittäin minulle pukeutumisen suhteen. Kovin montaa juhlamekkoa minulla ei kaapissani ole. Kutsussa oli mainittu pukeutumiskoodiksi "tumma puku", joten ei siinä muu auttanut kuin virkistää muistia, mitä tuo etiketti pitikään sisällään...Nude evening dressesPukeutumiskoodi ilmoitetaan aina miehen asun mukaan, joka sitten määrittelee myös naisen pukeutumisen... Tässä tapauksessa, kun juhla alkaa kello 18, tumma puku tarkoittaa naisen pukeutumisessa iltapukua.

Naisen iltapuku klo. 18:00 jälkeen.
Kun mies käyttää smokkia tai tummaa pukua, on naisen asu juhlavasta kankaasta valmistettu yksiosainen tai kaksiosainen iltapuku tai juhlava housupuku. Iltapuku voi olla täyspitkä, nilkkaan ulottuva tai muodin salliessa lyhyempikin.

Iltapuvun kengät ovat sirokorkoiset avokkaat tai sandaalit ohutta nahkaa, lakeria, silkkiä tai brokadia. Laukku on siro, kädessä kannettava tai pieni olkalaukku joko nahkaa tai kangasta.

Käsineitä ei yleensä käytetä, mutta pohjepituisen puvun kanssa voi käyttää lyhyitä valkoisia käsineitä ja pitkän tai nilkkapituisen puvun kanssa puolipitkiä käsineitä.

Sukat ovat ohuet, asun väreihin sopivat, kuvioidut, metallivälkkeiset tai tummasävyiset.

Iltapuvun kanssa voi käyttää arvokoruja tai fantasiakoruja. Smokkijuhlissa käytetään pienoiskunniamerkkejä, jos ne on mainittu kutsussa.

Päällysvaatteena voidaan käyttää iltapuvun tyylin mukaisesti juhlavaa takkia, viittaa tai saalia, talvella turkkia tai turkisjakkua.

Tekstin lähde täällä.Black Dress
 Haluaisin pukeutua klassiseen mustaan mekkoon ja yhdistää siihen jotain ylellistä, kuten turkista. Asustaisin mekon klassisilla helmikoruilla ja meikin pääpaino olisi dramaattisen punaiset huulet. 

Saapa nähdä mikä tulee olemaan minun asuni juhlassa, jotain hankintoja täytyy tehdä, eikä mekkokaan ole vielä selvillä... Onneksi ystäväni on lupautunut tekemään minulle juhlakampauksen sekä meikin, joten yksi asian on jo hoidettu... 

Postauksen kollaasit tein Polyvorella. 

10 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat varmasti teillä tulossa :) Ihanaa kun pääsette kahdestaan!!
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva mennä kahdestaan ja vielä oikeisiin juhliin, se on niin harvinaista. Hieman kyllä tuo asu vielä mietityttää... Kivaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 2. Kauniita kollaaseja! Ja sä varmasti näytät upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Saas nähdä millanen mekko päälle löytyy ja mitkä asusteen.. Onneks kampaus ja meikki ovat ainakin ammattilaisen käsialaa ;)

   Poista
  2. Jo se suunnitelma mistä puhuttiin kuulosti hyvältä! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää tuo sun kokoama kollaasi! Onnea mekon metsästykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Veera! Eiköhän tää tästä pikkuhijaa muotoudu :)

   Poista
 4. Moi! Olikohan samat juhlat, johon meillekin tuli kutsu? Me ei olla saatu aikaiseks lähteä, mulla kun tää tammikuu on töissä sellasta härdelliä. Eilenkin olin töissä. Mutta laita kuvia, mitä sulla oli päälle, pitänee munkin suunnitella vastaisuuden varalle! Viimeistään sitten, kun 10 täynnä..

  T. Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti :) Ihan hyvät juhlat oli ja asuja oli laidasta laitaan. Tuo kiire on täälläkin kovin tuttu käsite, vähän liiankin...

   Poista

Kiitos kommentistasi <3