perjantai 23. elokuuta 2013

Mustikoita + Mummoja

Eilen vietin leppoista lomapäivää ja sain vielä kiinni lomafiiliksestäkin, vaikka töiden alkaminen onkin jo vahvasti mielessä. Kalenterikin alkaa pikkuhiljaa täyttymään menoista ja merkinnöistä, kohta onkin täysi tohina päällä arjen suhteen.
Suurin osa päivästä tulikin vietettyä ulkona mummojen kanssa, mustikoita poimien :) Kylläpä olikin rentouttavaa, ihan oikeasti! Modernisti Kodikkaan Kerttu oli kirjoituksessaan niin oikeassa, että mummot rokkaavat. Minä allekirjoitan väitteen myös! Tuo Kertun mummo aihe kolahti minuun sen verran, että haluan siitä itsekin kirjoittaa. 
Kävimme poimimassa paikalliselta tilalta pensasmustikoita. Loisto idea mummoltani :) Ei voinut kuin ihmetellä sitä mustikoiden määrää ja kokoa. Ja ai että miten maukkaita ne ovatkaan, makeita kuin karkit. Aluksi ei poimimisesta meinannut tulla mitään, kun piti ahmia marjoja suun täydeltä ...  Pitää vielä mainita, että en ole ennen nähnyt niin valtavasti ja niin valtavia marjoja. Välillä piti oikein miettiä, että olenko sittenkin Etelä-Euroopassa poimimassa viinirypäleitä :)
Mustikoista vielä mummoihin; mummot ovat meidän elämässä todella tärkeässä roolissa, niin oma mummoni kuin lastenikin mummot. Suru oli suuri, kun kesällä jouduin toisen mummoni hyvästelemään lopullisesti... 

Neulominen, leipomiset, ruoan valmistus, jne. tuntuvat sujuvan mummoilta kadehdittavan hyvin. Siksi onkin ihanaa, kun on mummoja elämässä, joilta voi kysyä neuvoja asiaan kuin asiaan! 
Mummon silmistä paistaa viisaus ja lämpö <3

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3